4K-s óriásmobillal sokkol a Sony

sony xperia modell
A Sri Lankan model displays Sony's "Xperia Z2" waterproof smartphone during its launch ceremony in Colombo on July 22, 2014. The "Xperia Z2" smartphone is priced at Sri Lanka rupees (LKR) 105,999. AFP PHOTO/ Ishara S.KODIKARA
Vágólapra másolva!
Egy idő előtt kiszivárgott videóból kiderült, milyenek lesznek a Sony idei Xperia-telefonjai. A legnagyobb modell 4K-s kijelzőt kap, elsőként az okostelefonok piacán.
Vágólapra másolva!

A Sony minden bizonnyal a berlini IFA kiállításon szerette volna bemutatni legújabb csúcskészülékeit, az Xperia Z5-család azonban idő előtt kiszivárgott.

Egy valószínűleg idejekorán feltöltött videointerjúban a Sony mobilrészlegének marketingvezetője, Olivier Terme mutatja be a Z5-ösöket egy francia újságírónak.

Mindegyik modell 23 megapixeles kamerát és oldalsó ujjlenyomatolvasót kap, valamint víz- és porállók lesznek. A legfőbb különbség a méretükben és a felbontásukban mutatkozik meg.

A Z5 Compact egy 4,6 colos, HD felbontású készülék. A sima Z5 5,2 colos és Full HD kijelzőt kap, míg az 5,5 colos Z5 Premium 4K-s felbontásban tündököl.

Ez lesz az első 4K-s okostelefon a világon.

Több részlet egyelőre nem ismert, a Sony azonban sosem spórolt az alkatrészeken, ennél fogva most is valószínű, hogy erős telefonokat kapunk. További információk az IFA-n várhatók.