Immár teljesen beépült a Twitter a Google-be

twitter madár kék
Beépül a Twitter a Google-be
Vágólapra másolva!
Mostantól valós időben megjelennek a Twitter-bejgyzések a Google keresőben. Ez mentheti meg a mikroblogot?
Vágólapra másolva!

A Google immár valós időben keres a Twitter-üzenetek között is, vagyis ha rákeresünk egy kifejezésre, akkor az azzal kapcsolatos tweetek is megjelennek a találati listában. Amennyiben a kiemelt üzenetben hivatkozás vagy kép van, úgy az külön láthatóvá válik a böngésző hátterében.

Megjelennek a tweetek a keresési találatok között Forrás: Google

Mit írnak a celebek?

A bővített keresés előnye, hogy manapság, amikor egyre több híresség és közszereplő kommunikál Twitteren is, az internetezők azonnal hozzáférhetnek a szükséges információkhoz.

Jó példa erre Barack Obama, aki saját fiókot nyitott a mikroblogon. Így ha rákeresünk az amerikai elnök nevére,

Twitter-oldalát, és legfrissebb bejegyzéseit is rögtön láthatjuk a találatok között.

Az új funkció csak webes nézetben újdonság, mobilon és a Google saját alkalmazásain belül már május óta lehetett keresni Twitter-bejegyzésekre is. Egyelőre ugyanakkor angolul, és az Egyesült Államokban érhető el, majd fokozatosan vezetik be a tweet-találatokat a világ más részein, más nyelveken is.

A Google menti meg őket?

A Twitter és a Google között 2009-ben is volt egy ilyen együttműködés, melynek keretében a tweetek megjelentek a keresési találatok között, de pár évvel később lejárt. A mikroblog akkor elnöke pedig úgy érezte, nem újítja meg, mivel

saját kézben akarta tartani a bejegyzések feletti ellenőrzést.

Nem a Google keresője az egyetlen, amely megjeleníti a Twitter-bejegyzéseket, a Microsoft Bing is kihozza a találatok között. Ugyanakkor a visszaeső növekedést mutató mikroblog számára inkább a kersőóriással való megállapodás lehet kiút, hogy ne jussanak a MySpace sorsára és tűnjenek el a süllyesztőbem.