Drónnal csempésztek drogot a börtönbe

ohio börtön
African asylum seekers, who entered Israel illegally via Egypt, lean at the fence of the Holot detention centre in Israel's southern Negev Desert, on February 17, 2014 as they join other migrants who came to protest outside the detention facility. The Israeli government has opened last year the sprawling Holot detention facility to house both new entrants and immigrants already in the country deemed to have disturbed public order. Tens of thousands of migrants, mostly Eritrean and Sudanese, have been staging mass demonstrations in the country against moves by the Israeli authorities to track them down and deport them, or throw them into detention facilities without trial. AFP PHOTO/JACK GUEZ
Vágólapra másolva!
Heroin, marihuána és dohány is volt annál a drónnál, ami az elítéltek közé vitt szállítmányt. A drogok miatt verekedés tört ki.
Vágólapra másolva!

Drogot szállított az elítélteknek egy drón egy ohioi börtönbe. A robotrepülőgép pilótája feltehetőleg az egyik elítéltnek szánta azt a csomagot, ami

7 gramm heroint, 57 gramm marihuánát és 140 gramm dohányt tartalmazott.

A kopter a börtön udvarának északi részén dobta le az "ajándékot", az esetkor több rab az udvaron tartózkodott, a csomag megérkezése után pedig verekedés tört ki tartalmáért.

JoEllen Smith, az intézmény egyik szóvivője elmondta, hogy nem ez az első eset, hogy drón segítségével juttattak be valamit a börtönbe, épp ezért mindenképpen fel kell készíteni biztonsági rendszerüket a különféle drónok ellen is.

Az eset után több mint 200 rabot vetkőztettek le, és kutattak át, a verekedésben résztvevő 9 elítélt pedig magánzárkába került.