Pénzt utalhatunk a barátoknak Facebookon

facebook oldal közösségi
(FILES) This January 30, 2014 file photo taken in Washington,DC, shows the splash page for the social media internet site Facebook. Facebook announced June 23, 2015 it has been using a new security tool to help detect and remove malicious software for users of the world's biggest social network. Facebook said it was working with Kaspersky Lab, bolstering a program implemented with other online security firms including ESET, F-Secure and Trend Micro. "Thanks to the collaboration with these companies, in the past three months we have helped clean up more than two million people's computers that we detected were infected with malware when they connected to Facebook," said Trevor Pottinger, a Facebook security engineer. AFP PHOTO / Karen BLEIER
Vágólapra másolva!
Új funkciót kapott a közösségi oldal csevegőrendszere, mostantól egyetlen gombnyomás pénzt küldeni az ismerősöknek.
Vágólapra másolva!

Pénzt küldhetünk ismerőseinknek a Messenger rendszerén belül, jelentette be a Facebook. David Marcus, az üzenetküldő fő fejlesztője saját Facebook oldalán jelentett be a hírt, egy videó formájában.

A Facebookos fizetés két elengedhetetlen kelléke egy bankkártya, és a Messenger applikáció.

Miután megadtuk bankkártyadatainkat, az alkalmazásban a funkciók között megjelenik egy dollárjel, melyre rákattintva pénzt küldhetünk át beszélgetőpartnerünk számlájára, amennyiben ő is megadta banki adatait az appnak.

A cég márciusban kezdte meg városról-városra elérhetővé tenni a funkciót, azóta hozzáadták a fizetés lehetőségét a csoportos beszélgetésekben is, múlt héten pedig

teljesen függetlenítették a Messenger alkalmazást azáltal, hogy már a Facebook regisztrációt sem teszi kötelezővé.

A közösségi oldal szerint az új rendszer könnyű és gyors fizetést biztosít a felhasználók között, igaz, egy-egy utalás a bankoktól függően akár napokig is eltarthat. A fizetési funkció egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el, arról egyelőre nincs információ, hogy mikor teszik elérhetővé más országokban.

Már Twitterrel is fizethetünk

A Facebook nem az első közösségi oldal, mely bevezeti az egyszerű, felhasználók közti fizetést rendszerében: a Twitter április óta lehetőséget biztosít rá, hogy egyetlen tweet üzenettel fizessenek a bankkártyával rendelkező felhasználók, igaz, egyelőre az ő megoldásuk is csak az Egyesült Államokon belül működik.