Az Amazon feltalálta az intelligens gombot

Az Amazon Dash Button - ha megnyomja a gombot, megrendeli a mosóport
Vágólapra másolva!
Csak fel kell ragasztani a mosógépre, és már rendeli is a mosószert.
Vágólapra másolva!

Nehéz eldönteni, hogy a feledékeny vagy a lusta embereknek szánja-e a világ legnagyobb internetes áruháza legújabb fejlesztését, a Dash Buttont. A tesztüzemben elérhető gombot elég lenyomni, és a rajta szereplő terméket automatikusan megrendeli az Amazontól. Például ha a mosógépre ráragasztják a gombot, elég megnyomni a gombot, az azonnal feladja a rendelést a következő adag mosószerre.

Ugyanígy működik a megoldás borotva, üdítő, kávékapszula vagy mosogatószer esetében is, de akár vécépapírt vagy pelenkát is lehet így rendelni. A Dash Button egyelőre tesztüzemben érhető el, az intelligens gombokból az Amazon legfeljebb háztartásonként három darabot postáz a próbára jelentkező tesztelőknek.

Ha ingyen jön a futár, nyomkodjuk a gombot

Tesztelőnek csak olyan ügyfelek jelentkezhetnek, akik előfizettek az Amazon Prime szolgáltatásra, ami csak bizonyos országokban érhető el.

Az Amazon Dash Button - ha megnyomja a gombot, megrendeli a mosóport Forrás: Amazon



Ez éves díj ellenében két napos határidővel ingyenes kiszállítást tesz lehetővé. Bár a Prime-ban rendelhető termékek körét korlátozzák, egy tipikus családi nagybevásárlás így is elvégezhető vele anélkül, hogy ki kellene mozdulni a lakásból.

Nem fog lemerülni

Az intelligens gomb a benne lévő elemről éveken át működőképes az Amazon szerint. Első használatát megelőzően egy okostelefonos applikáción keresztül kell beprogramozni az automatikus termékrendeléshez.

Minden rendelés után a telefonos alkalmazásba is érkezik egy jelentés a rendelésről, így ha a vásárló meggondolná magát, még lemondhatja a rendelést. Hiába nyomják le a gombot többször, amíg a kiszállítás meg nem történt, a gomb nem rendel újabb adagokat a termékből.



Ennél érdekesebb, hogy az Amazon már most keres gyártópartnereket ahhoz, hogy megoldását berendezésekbe is beépítsék. A technológia lehetővé teszi például a kávégép vagy mosógép számára, hogy automatikusan utánpótlást rendeljen a kapszuláiból vagy mosószerből. Az Amazon szerint annyira egyszerű a Dash Button technológia alapja, hogy azt egyszerűen be lehet majd építeni olcsó eszközökbe is.