Az Ericsson betiltatná az iPhone-okat

iphone 6 plusz teszt
Vágólapra másolva!
A svéd cég szerint az Apple jogtalanul használja a cég szabadalmait.
Vágólapra másolva!

A távközlési eszközöket gyártó Ericsson cég hét külön pert is indított az Apple ellen egy texasi bíróságon, és még a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságnál (International Trade Commission, ITC) is panaszt tett a cég ellen. Ha az ITC jogosnak találja az Ericsson panaszát, megakadályozhatja, hogy a Kínában gyártott Apple-készülékek egyáltalán bejuthassanak az Egyesült Államokba.

Mobilszabványokkal kapcsolatban pereskednek

Az Ericsson vádja szerint az Apple jogtalanul használja termékeiben a vállalat 41 különböző szabadalmát, amelyek 2G-s, 3G-s és 4G-s mobilkapcsolatok kezelésével kapcsolatosak - írja a Guardian.

Az Ericsson azt akarja elérni, hogy függesszék fel a kérdéses technológiákat tartalmazó iPhone és iPad készülékek értékesítését az Egyesült Államokban.

Nem tudtak megegyezni

A szabadalmi vita azt követően tört ki a két vállalat között, hogy az Apple és az Ericsson korábbi licencelési megállapodása január végén lejárt, a megújítását célzó tárgyalások pedig nem vezettek eredményre.

Az Apple január közepén az Ericssont perelte be, mert szerinte a svéd cég agresszív licencelési gyakorlata keretében illegális módszereket is alkalmaz.