Valódi Batman-páncélt fejlesztett egy diák

Armatus Designs Batman
Vágólapra másolva!
Meg se kottyan benne sem az ütés, sem a késszúrás. Ezerkétszáz dollárból ön is készíthet egyet magának.
Vágólapra másolva!

Jackson Gordon, a Philadelphia Egyetem ipari tervezés szakának hallgatója házilag készített olyan védőöltözetet, amelyhez hasonlót Batman is visel a filmekben. Saját bevallása szerint Gordon unalomból fogott neki a védőruházat fejlesztésének a kollégiumban. A cosplayesek ruháitól eltérően az általa fejlesztett Batman-ruha elkészítésekor nem az volt a cél, hogy minél jobban hasonlítson a filmekből és képregényekből ismert szuperhősre.

Késtől és baseballütőtől is óv

Ehelyett a test valódi védelme volt a cél - nyilatkozta a USA Todaynek. Az egyetemista a Kickstarteren gyűjtötte össze az alapanyagok mintegy ezerkétszáz dolláros árát, végül pedig egy teljes ruházatot kidolgozott, ami valóban eléggé hasonlít a filmbeli Batman páncéljára.

Armatus Designs Batman Forrás: Armatus Designs



Azzal ellentétben a fegyverek golyóitól nem védi meg viselőjét, ám a - fekete öves kung-fus - tervező saját tesztjei alapján kiválóan ellenáll annak, ha ököllel, baseballütővel ütik viselőjét, de kés vagy macsete sem tud kárt tenni benne. A tesztelésről Gordon videókat is készített.

Két hónapnyi munka van benne

A páncél építése tavaly kezdődött, de Gordon február közepén már egy cosplayes rendezvényen is viselhette a ruhát. Az egyetemista szerint a legnehezebb feladat a denevérfüles sisak megalkotása volt, ebből előbb egy szilikon öntőforma készült, a végleges változatot pedig egy ellenálló műanyagból öntötték ki.



A sisak egyébként magában mintegy 1,3 kilogrammot nyom a mérlegen, míg a teljes Batman-páncél nagyjából 11 kilónyi extrával növeli viselője tömegét. A kidolgozásakor elsődleges szempont volt, hogy a páncélt könnyű legyen felvenni, és minél kényelmesebb legyen viselni: ha ugyanis túlságosan akadályozná
őt a mozgásban, védelmi jellegét veszítené el. Jackson Gordon Facebook-oldalán további képek és videók is láthatók a páncélról és annak elkészítéséről.

Ez a Batman nem fél az ütésektől Forrás: Armatus Designs