Kiszámolja az app, hol szabadul fel egy parkolóhely

Anagog
Vágólapra másolva!
Izraeli fejlesztés a megüresedő helyeket megjósoló alkalmazás.
Vágólapra másolva!

A Tel Aviv-i Anagog alkalmazása az eredetileg szintén helyi fejlesztésű, de már a Google tulajdonában lévő navigációs szolgáltatás, az itthon is elérhető Waze felhasználóinak - anonimizált - adataiból táplálkozik.

Megtanulja, ki mikor indul útnak

Az Anagog szoftver algoritmusai segítségével megtanulja a Waze-es sofőrök szokásait, így például azt, hogy egy adott utcában élő felhasználó általában mikor indul el, és mikor szabadít fel egy parkolóhelyet.

Így működik az Anagog

A forgalmi sajátosságok ilyen szintű ismerete révén az Anagog elég jó hatékonysággal képes parkolóhelyet találni az őt használó sofőröknek - írja a Reuters. Az applikáció mögött ugyanis már egy több tízmillió autó és sofőr mozgását ismerő adatbázis áll, akik naponta többmillió parkolóhelyet szabadítanak fel útjaik során.

Mások statisztikai modellt alkalmaznak

Egy másik, ParkLife nevű izraeli cég bonyolult statisztikai modellt használ a szabad parkolóhelyek felkutatásában: a cég alkalmazása ezzel tereli olyan utcákba a sofőröket, ahol valószínűleg meg tudnak állni autójukkal. E megoldásnak az az előnye, hogy könnyen adaptálható a világ bármelyik városában való használatra - nyilatkozták a fejlesztők.

Anagog Forrás: Anagog