Az Androidot is bevette a Prezi

prezi
Mobilról, tabletról, laptopról vagy PC-ról tarthatunk előadást
Vágólapra másolva!
Távolról is lehet vele előadást tartani. Ez eddig csak PC-n vagy iOS-en volt lehetséges.
Vágólapra másolva!

A Google Play appboltban kedden reggel vált elérhetővé a Prezi ingyenes applikációja. A legismertebb magyar startup cég tavaly decemberben készítette el az iOS-es verziót, azt megelőzően évekig csak számítógépes - és webes - változata létezett.

Az androidos kiadás megjelenését az indokolta, hogy az IDC jelentése szerint a felhasználók 80 százaléka ezt a platformot használja. Az Apple iOS-ére viszont valamivel egyszerűbb feladat fejleszteni, mert jóval kevesebb típusú készüléket takar, Android méregdrága és olcsó készülékeken is fut. A Prezi futtatásához az Android 4.0.3-as vagy újabb verziójára van szükség.

Prezi Androidra Forrás: Google Play

Mobilról is lehet prezentálni

Az appból a felhasználók elérhetik saját vagy mások prezis előadásait, mivel az automatikusan szinkronizálja a felhőben tárolt prezentációkat a legfrissebb állapotukkal. A legutoljára használt tíz előadást az alkalmazás offline is tárolja. Az appból interneten keresztüli előadást is lehet tartani, amelyen harminc néző is részt vehet.

A Prezi két hete rukkolt elő egy másik új fejlesztésével: az iOS-re elérhető, ingyenes Nutshellel rövid, három jelenetből álló klipeket lehet készíteni, amelyeket virtuális effektekkel tud feldobni a készítő - nagyon egyszerűen.