Már az asztali lámpájából is lehet projektor

Beam projektor
Vágólapra másolva!
Villanykörte helyére lehet becsavarni a szuperkompakt kivetítőt.
Vágólapra másolva!

Nem csak hagyományos konnektorról, de szabványos, E26 vagy E27-es villanykörtefoglalatról is képes működni a Beam nevű miniprojektor. Becsavarható akár a konyhai lámpába, hogy a konyhaasztalra vetítsen recepteket, vagy az íróasztalon lévő állólámpáról a falra vetítsen filmet wifin keresztül.

Ez az izzó nem olyan fényes

A kis méret kompromisszumokkal is jár: a Beam LED izzójának fényereje csupán 100 lumen, a kivetített kép felbontása 854x480 pixel, ami egy filléres okostelefon kijelzőjének felel meg. A Beam fényereje egyébként megfelel a ma kapható miniprojektorok képességeinek, de egy hagyományos kivetítő 1000-2500 lumenes fényerőre is képes.

Beam projektor Forrás: Beam

Ez utóbbira leginkább a nappali használat során van szükség, ha nincs elsötétítve a szoba, a 100 lumennel vetített kép nehezen látható.

Androidot vetít a konyhaasztalra

A Beam a már itthon is kapható miniprojektorokhoz hasonlóan Google Android szoftvert futtat, és ugyanúgy lehet appokat telepíteni rá, mint egy telefonra. Kezelni saját gombjaival is lehet, de praktikusabb valamilyen - androidos vagy iOS-es - készülékről távirányítani Bluetoothon keresztül.



A miniprojektort a mellékelt appon keresztül programozni is lehet például arra, hogy reggel vetítse ki a pontos időt, a dátumot, a friss üzeneteket, vagy az aktuális időjárást.

A Beam fejlesztői a Kickstarteren már összegyűjtötték a gyártáshoz szükséges tőkét, a tervek szerint az előrendelők októberben kaphatják meg az első projektorokat. Az alapcsomag ára 399 dollár, vagyis 108 ezer forint, ami egy 8 gigabájtos háttértárral szerelt változatot tartalmaz.

A Beam projektor Forrás: Origo