Zuckerberg kínaiul köszöntötte a holdújévet

mark zuckerberg facebook kína újév
Nemrég kínaiul köszöntötte a Kecske évét
Vágólapra másolva!
Kínában megkezdődött az újév, a kecske éve szerencsét hozhat mindenkinek.
Vágólapra másolva!

A kínai újév alkalmából kínai nyelven köszöntötte a felhasználókat Mark Zuckerberg Facebook-elnök. Mint fogalmazott ez a megújulás és ünneplés napja minden évben, ezért reméli mindenki jól érzi magát családtagjai és barátai körében, illetve hogy a “birka” éve egészséget és boldogságot hoz mindenkinek.

Természetesen Zuckerberg a kecske évére gondolt, amely a mai nappal, csütörtökre virradóra vette kezdetét. A kínai "jang" kifejezés azonban egyszerre jelenti a kecskét, a birkát, a kost, nincs rá külön szó, ezért fordulhat elő, hogy míg magyarul kecskének fordították hivatalosan, addig angolul sheep (birka) lett a jegy elnevezése.

A kecske státiszszimbólum volt, a múltban csak a gazdagok, a felsővezetők engedhették meg maguknak, hogy kecskét tartsanak, kecskét egyenek. Így a 12 állatövi jegy közül a kecske a szerencsét, a békét, a nyugalmat képviseli, azt hoz az idei évre. A jegy szülöttei általában szerények, nem hivalkodóak, mindent türelmesen viselnek.

Általánosságban elmondható, hogy 2015-ben mindenki kap egy lehetőséget rá, hogy bizonyítson. Ha meg akarja tudni, hogy mit hoz Önnek a kecske éve, olvasson tovább.