Virtuális appokat fejleszt a Facebook

samsung gear vr virtuális sisak
Vágólapra másolva!
Új appokat fejleszt a közösségi oldal, hogy a virtuális valóságban lehessen beszélgetni, játszani, sportolni, akár másokkal együtt. Ez lesz a megosztás egy új formája.
Vágólapra másolva!

Alkalmazásokat fejleszt a virtuális valósághoz a Facebook, közölte Chris Cox, a cég termékfejlesztési elnöke. Ugyan részleteket még nem közölt az újfajta alkalmazásokról, egy olyan világot vizionált, ahol a felhasználók egy digitális térben tudnak együtt játszani, sportolni, vagy megosztani valós környezetüket másokkal.

A megosztás új formáját hozzák el a virtuális appok Forrás: AFP/Donald Bowers

Így ha épp külföldön vagyunk, a rokonok, barátok is láthatják, milyen a szoba, a munkahely vagy egy helyi látványosság. Cox szerint ez lesz a megosztás új formája. Élményeinket: egy fotót, egy videót vagy egy gondolatot oszthatunk meg így, teljesebb képet adva a másik félnek.

A virtuális appok ugyanakkor még arrébb vannak, mint Cox is fogalmazott: "Messze vagyunk még attól, hogy mindenkinek legyen virtuális sisakja."

Az új virtuális appokról beszélt Chris Cox, a Facebook termékfejlesztési elnöke Forrás: AFP/Kimihiro Hoshino

Az újfajta alkalmazások fejlesztése reális lépés a Facebooktól, amely tavaly nyáron 2 milliárd dollárért felvásárolta a virtuális sisakot fejlesztő Oculus céget. A legújabb prototípust fejlesztőknek szánják még tesztelésre, a virtuális valóságra épülő szolgáltatások kifejlesztéséhez.

"Képzeljük el, hogy nem csak pillanatokat osztunk meg online, hanem élményeket, teljes kalandokat" - írta akkor Mark Zuckerberg. Ez az újfajta kommunikációs forma pedig úton van.