Vádat emeltek a mosógéprongáló igazgató ellen

Samsung WW9000 mosógép
Samsung WW9000 mosógép
Vágólapra másolva!
Az LG munkatársa német üzletekben rongálta meg a Samsung kiállított készülékeit.
Vágólapra másolva!

A Samsung még tavaly szeptemberben prémium kategóriás mosógépének szándékos megrongálásával vádolta meg az LG háztartási gépekkel foglalkozó divíziójának igazgatóját, Dzso Szöng Dzsint és két társát: a dél-koreai ügyészség vádat emelt a vandalizmus miatt. A férfi a Samsung vádja szerint az elöltöltős mosógépek ajtajait tette tönkre.

Tönkretette a rivális mosógépét?

A Samsung legfőbb riválisát biztonsági kamerák felvételeire, és egy áruházi dolgozó vallomására hivatkozva jelentette fel. E bizonyítékok alapján az LG említett képviselői aa berlini IFA nevű szórakoztatóelektronikai vásár előtt, több német bevásárlóközpontban előre kitervelten megrongáltak négy darab, egyenként 750 ezer forintot érő, Crystal Blue típusú mosógépet.

A biztonsági kamera felvétele a mosógéprongálásról Forrás: LG



A felek korábban megpróbáltak peren kívül megegyezni, melynek során az LG még a négy készülék árának megfizetését is magára vállalta volna. Ám azt követően, hogy a Samsung mégis bírósághoz fordult, a cég viszontperelte riválisát azt állítva, hogy a rongálásról készült videók hamisítványok.

Megnézheti a mosógéprongálást

Az LG azzal is próbálta igazát bizonyítani, hogy nyilvánosságra hozta a biztonsági kamerák felvételeit szerkesztett változatban. A felvételen az is látható, hogy Dzso Szöng Dzsin közvetlenül a Samsung munkatársainak szeme előtt vizsgálja a mosógépeket.

Az LG amellett, hogy tagad, felajánlotta a károk megtérítését. Dzso Szöng Dzsin ügyvédje szerint életszerűtlen, hogy “egy világvállalat vezetője szándékosan gépeket tett volna tönkre, miközben a konkurens cég dolgozói is jelen vannak”. A két vállalat viharos kapcsolatát jól szemlélteti, hogy az LG a fricskáktól sem riadt vissza: a cég fogalmazása szerint nem tehetnek arról, hogy a Samsung mosógépeinek gyenge a kivitelezése. Az LG szerint a mosógépek ajtaját nem munkatársuk tette tönkre, hanem eleve lötyögtek.



Ugyanakkor az eset komolyságát jól jellemzi, hogy a német hatóságok decemberben házkutatást tartottak az LG irodájában, és ideiglenesen megtiltották Dzso Szöng Dzsinnek, hogy elhagyja az országot - írja a Verge. A Samsung és az LG korábban egyes hűtőgépeik kapacitása miatt is összekapott, és vitatták egymás elsőségét a hajlított kivitelű televíziók piacra dobásában.