Megtanul beszélni a Barbie baba

Hello Barbie
Vágólapra másolva!
Internetes technológia révén társalogni is tudunk majd a Barbie legújabb generációjával.
Vágólapra másolva!

A hosszú combú játékbaba legújabb generációjába csúcstechnológiás megoldást építenek, nem csupán arról van szó, hogy memóriájában eltárolt mondatokkal akarnák elkápráztatni a jelen kislányait - írja a FastCompany.com.

Az első Barbie, akivel beszélgethet

A Hello Barbie márkanéven érkező új modell használatához internetkapcsolatra is szükség lesz, azon keresztül azonban fejlett kommunikációs képességekkel rendelkezik majd. Bár a napokban csak a beszélő Barbie prototípusát mutatják be, karácsonyra várhatóan már a boltokba is megérkezik a játékbaba.

A háttértechnológiát egy ToyTalk nevű amerikai startup cég szolgáltatja majd: a cég eddig táblagépekre és okostelefonokra készített olyan játékappokat, amelyek virtuális szereplőivel a gyerekek beszélgetni tudnak. A cég bejelentette, hogy már megkötötte a megállapodást a Mattel céggel a beszélő Barbie kifejlesztéséről.

Figyel a gyerekek válaszaira is

Egy ilyen megoldás kifejlesztéséhez nem csak fejlett és hatékony beszédfelismerő technológiára, de mesterséges intelligencia alkalmazására is szükség van. A FastCompany úgy tudja, hogy a beszélő Barbie egy rajta lévő gomb lenyomva tartásának ideje alatt hallgatja a beszédet.

A felhőalapú rendszer elvileg önállóan tud majd tanulni, így rögzíti, hogy az elhangzottak alapján az adott babával játszó gyerek milyen dolgokat szeret, miket nem, és milyen dolgok érdeklik. A gépi intelligencia ennek megfelelő válaszokat ad majd a baba szájába. Azt még nem tudni, hogy milyen hardver kerül majd az internetes Barbie belsejébe, de valószínűleg Bluetoothon vagy wifin keresztül tud majd kommunikálni az internettel.

Hello Barbie Forrás: Toytalk