Ilyen lenne a Pókember drónja

Interceptor MP200 drón
Vágólapra másolva!
A hálóval vadászó Interceptor drónnal francia atomerőműveket védenek majd.
Vágólapra másolva!

A hatrotoros Interceptor MP200 drónt a francia Malou Tech tervezte: a vállalat élőben demonstrálta, hogyan képes egy ráerősített hálót használva levadászni egy közelben repülő másik drónt.

A francia televízióban is adásba került bemutatón pont egy olyan DJI Phantom típusú, félamatőr drónt fogott be a hexakopter, amelyhez hasonlóval nemrég valaki berepült a Fehér Ház kertjébe - írja a Popular Science.

A csapdába esett DJI Phantom Forrás: Malou-tech

Hálóval fogja be a légteret sértő drónt

Végtelenül egyszerű módszert alkalmaz a drónok befogására az Interceptor MP200-as: az aljára rögzített hálóval fogja be őket.



A nyilvános próbán a hálóba akadó drón azonnal repülésképtelenné vált, az Interceptor pedig egyszerűen leszállt vele a földre, de akár le is dobhatta volna a földre a csapdába került repülő eszközt. A teszt során a hexakopter egy nála sokkal kisebb méretű kvadrokoptert fogott el, azt viszont nem tudni, hogy mihez kezd egy magához hasonló méretű célponttal - bár a háló valószínűleg annak a rotorjait is megbénítja.

Atomerőműveket akarnak védeni vele

Bár az Interceptor fegyvere egy egyszerű háló, a tervek szerint a drónnal francia atomerőművek környékét védenék a jövőben. A Newsweek szerint az országban működő tizenkilenc atomerőmű közelében bukkantak fel engedély nélkül repülő drónok csak tavaly októberben és novemberben.

Ezzel a hálóval fogja be a másik drónt az Interceptor MP200 Forrás: Malou-Tech


A jelenség az ország számára azért is aggasztó, mert Franciaország világelsőnek számít az atomenergia használatában: az ország energiaellátásának 75 százalékát atomerőművek biztosítják.

A bemutatón biztonságosan leszállt a befogott drónnal az Interceptor Forrás: Malou-tech