Így éli túl a magyar a Valentin-napot

anti valentin
A man holding a heart shaped balloon waits in Rome's capitol hill square on January 28, 2015 during the discussion on the resolution establishing the register of civil unions at Rome's city hall. Rome's mayor Ignazio Marino led a high-profile ceremony on october 2014 in which he added citizens’ gay weddings to the civil register paving the way for same-sex couples to enjoy greater rights in Italy, where gay couples currently have no legal status. AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE
Vágólapra másolva!
Tippek és trükkök, hogy kerülje el a szívecskéket, vörös rózsákat, andalgó párokat és mindenféle romantikus ömlengést.
Vágólapra másolva!

Csodálatos napra ébredt, ma van Valentin-nap: akár van párja, akár nincs, sokan ellenszenvvel éreztetnek eme ünnep iránt, minden évben a könyökünkön jön ki a romantikus ömlengés, a romantikus idézet-halmok. Ahogy január elsején tettük , így most is segítünk túlélni ezt a napot,hogy az ágyból se kelljen kikelnie, így elkerülve a vörös rózsákat, a szívecskés lufikat és andalgó párokat.

Lövöldözzünk egyet mobilon

Ha egy bika mobilkészüléke van, rögtön ott a Call of Duty: Heroes amit főleg androidos és windowsos tabletre, illetve iPadre ajánlunk. A világ legnépszerűbb lövöldözős játékát már több mint tíz éve ismerik a videojátékosok: első részei még a második világháborúban, későbbi epizódjai napjainkban, legújabb folytatása viszont már a jövőben játszódik: egyenesen 2054-be repíti a játékost.

Call of Duty: Heroes Forrás: CoD

A CoD a PC-k és konzolok után immár a mobilokra is bekúszik, az Activision fejlesztői tudták mivel lehet megnyerni maguknak a gamereket. ugyan Kevin Spacey nincs benne, de a korábbi részek, a Modern Warfare és a Black Ops epizódok karaktereit speciális képességekkel kaptuk meg. A killstreakekkel például légicsapást mérhetünk a csatatérre vagy helikopterrel sorozhatjuk meg az ellenséget.

Ha unjuk a szokásos szintlépést, egy alkalmazáson belüli fizetéssel (app-in purchase) megoldhatjuk a dolgot, amúgy a játék maga ingyenes. A Call of Duty szerelmesei biztosan imádni fogják.

Őrült csoportos űrjáték

Ha inkább a csoportos játékokért vagyunk oda, ott az 8 Ball Poll (Android, iOS), amellyel egymás ellen billiárdozhatunk, de akár 8 fős versenyt is rendezhetünk kieséses alapon. De ha kis bulit tartunk, vagy összejön a társaság, de már unjuk a videojátékot, a társast és a kártyájátékokat, a Spaceteam (Android, iOS) jelentheti a megoldást. Nincs másra szükség, mint fejenként egy mobilokra, és egy wifi-hálózatra, amin keresztül felcsatlakozunk az űrjátékba és kezdődhet az őrület.

Az ágyba kérjük a kaját!

Ha megéheztünk játék közben, és nem szeretnénk az egész szombatot a konyhában tölteni, a Foodpanda által felvásárolt Netpincér saját alkalmazással jelentkezett, így a honlapot sem kell felkeresni, hogy böngésszünk a jobbnál jobb kaják között.

A gyűjtőportál több mint 600 étteremmel van kapcsolatban országszerte: legyen szó pizzáról, hamburgerről, indiai, olasz vagy magyaros ételekről, biztos megtaláljuk a számunkra megfelelőt. A Netpincérrel a héten olcsóbban is ehetünk, a Facebook-oldalon indított nyereményjáték keretében ötszáz forintos kuponokat sorsolnak ki.

A foodpanda és a Netpincér kínálata több tucat városban elérhető Forrás: AFP/Indranil Mukherjee

A visszajelzések és saját tapasztalataink szerint az app jól működik, nem fagy, de egyelőre csak a Google online áruházában érhetjük el. A windowsos mobilokra és iPhone-ra továbbra is a Foodpanda alkalmazását ajánljuk.

AntiValentin mix és pop szakításhoz

Kajához háttérzenének jobbnál jobb ajánlatok vannak: a Spotifyn, a Google Zenén, a Deezeren és a Rdiónis vadászhat kedvére valót - mindegyik szolgáltatónak van webes lejátszója is PC-re.

A Google több mint 18 millió dallal rendelkező kínálatát Magyarországon nem 30, hanem 60 napig ingyenesen kipróbálhatjuk, csak utána vált át havidíjas konstrukcióra. Így a kezdőket várja ingyenesen az AntiValentin-napi egyveleg: olyan slágereket találunk a listán mint a Single ladies, a Tainted love, a Born to be wild, vagy a Don’t worry be happy.

Zene a metál szülőhazájából

A metálzene szerelmeseinek készült a Bevezetés a skandináv metálba, egy minőségi áttekintés a metál szülőhazájából, Svédország, Norvégia, Dánia és Finnország előadóiból szemezgetve. Hasonló élményt kínál a metálzenei válogatás: kinek kell Barry White Valentin-napon, ha helyette ott van a Deftones, Mastodon, Pantera és Sepultura? Ha már északon kalandozunk, desszert közben vagy után mindenképp teszteljük tudásunkat az Ikea or Death kvízen, ha eddig még nem tettük.

Miután elmúlt a szerelem... című rádióadó Forrás: Google

Tematikus rádióadókat is találunk a kínálatban, az abszolút kedvenc a Pop szakításhoz és a Miután elmúlt a szerelem: szakítós balladák a 80-as évekből című adó volt - csak a címeket elég átfutni ahhoz, hogy jót derüljünk.

Bandaháború a tévében

Jóllakottan elterül a kanapén, jöhet egy jó film. A kereskedelmi csatornákon, a köztévén, de még a Comedy Centralon is kivétel nélkül romantikus filmeket és vígjátékokat vetítenek. Felüdülés ehhez képest a Viasat 6, ahol egy remek lövöldözős svéd krimit, a Johan Falk - Bandaháborút adják, míg az OzoneNetworkön ismét vetítik a karácsony óta látható Madártávlatból című filmsorozat budapesti epizódját, ez az ország első drónnal forgatott dokumentumfilmje, melyen a magaslatból járhatjuk be egybeek közt a fővárost.

Magyarország első drónnal forgatott dokumentumfilmje Fotó: Bielik István - Origo

A TVGO-val pedig bárhonnan tévézhetünk, ha van net: elég belőni az appot mobilkészüléken (Android,iOS), és valós időben érkezik az adás.

Mozizhat bárhol, ha van net

A Google Filmek szolgáltatása tavaly november óta érhető el: az online boltban venni és kölcsönözni is lehet, illetve offline, internetkapcsolat nélkül is nézhetőek az alkotások, de még alig található magyar felirat vagy szinkronsáv. Kivételt jelent például egy minden romantikát nélkülöző horrorfilm, mint a A megtisztulás éjszakája vagy a Steven Spielberg rendezésében készült, Oscar-díjas alkotás, a Cápa - ezekhez van magyar felirat is.

Fesztiválon gyűlnek össze a kultikus film rajongói Forrás: AFP/Mario Tama

Az akciófilm szerelmeseinek ott a Drágán add az életed (Die Hard, Die Hard 2) első két része vagy Tolvajok városa című dráma, melyben a bankrabló (Ben Affleck) a jó fiú. A vígjátékok közül van már magyar felirat a Bruce Willis-szel készült Két kopper, a Seth Rogen-Will Ferrell párossal készült Tesó-tusa, és a fekete humor kedvelőinek a Haláli temetés.

Kicsit ugyan drágább, de több magyar nyelvű filmet kínál az Apple iTunes áruháza.

Garantáltan bealszik

Ha nincs még vége a napnak és véglegesen ki akarja zárni életéből a romantikát, kezdjen bele egy magyar üzleti könyvbe, a Steve Jobs Apple-vezér életéről szóló alkotásba vagy nyissa ki random helyen és olvasgassa a számviteli továbbképzéshez készült tankönyvet, garantáltan elalszik.