Háromszáz droid adta elő az Örömódát

android google kórus japán
Vágólapra másolva!
Összesen háromszáz összekötött androidos készülék adja elő sajátos feldolgozásban Beethoven egyik leghíresebb zeneművét.
Vágólapra másolva!

Bár nyilvánvaló PR-fogásról van szó, akkor is zseniális az a videofelvétel, amelyet a Google japán irodája tett közzé. A hatalmas, ívelt állványon elhelyezett, 300 androidos telefonból és tabletból álló kórus Beethoven Örömódájának beatboxos átdolgozását játsza egyszerre.

Mindegyik mobil képernyőjén egy különböző Androdify-figura táncol hozzá a zenére. Az animációk a South Park kanadai karaktereire hasonlítanak első ránézésre.

A kábelrengetegben hozták szinkronba a mobilokat Forrás: Google

A cég Lollipop mobilszoftverével érkező, jelenlegi mottója a minden felvétel végén elhangzó: "Be Together, Not The Same", vagyis: együtt, de nem egyformák. A szlogen játékos formában fogalmazza meg, hogy 'Androidot mindenkinek, de nem ugyanolyan készüléken'.

Az Android Kórus is ezen kampány része, ugyanakkor figyelemreméltó bravúr, hogy sikerült 300 különböző karaktert létrehozni, majd a kábelrengeteg közepette a hangszórókon más-más dallamot játszó készülékeket szinkronba hozni, hogy az végül Beethoven IX. szinfóniájának negyedik tételének híres részletét adja ki.

Az installáció február 12. és 15. között tekinthető meg Tokióban.

A japán Android Kórus Forrás: Google