A levegőt tisztítja unalmában a hibridporszívó

mitsubishi instick porszívó
Vágólapra másolva!
A Mitsubishi vezeték nélküli hibridporszívója akkor is dolgozik, amikor nem takarítanak vele: töltés közben a szoba levegőjét tisztítja.
Vágólapra másolva!

Mit csinál a porszívó, ha épp nem takarítanak vele? Áll a sufniban, szekrényben, elrejtve egy sarokban. Hetente egyszer-kétszer aztán elővesszük, majd visszatesszük oda. Ezen változtat a Mitsubishi, amely olyan vezeték nélküli hibridproszívót fejlesztett, amely “szabadidejében” a levegőt tisztítja.

Bárhol kinn hagyhatjuk akár egész nap Forrás: Mitsubishi

Az Instick töltés közben a levegőt keringeti át a beépített Hepa-szűrőn, és szippantja be a szálló port és mindenféle allergéneket, így nem csak egészségesebb lesz az otthon, de könyebb a takarítás is. Az álló porszívót a nap 24 órájában kinn hagyhatjuk, lévén nem fog lemerülni, be van dugva. Egy átlagos méretű szoba levegőjét körülbelül egy óra alatt tisztítja meg.

Zsinór nélkül porszívózhat

Vezeték nélküli állapotban mindössze húsz percig képes porszívózni, erős szívás mellett pedig csak tíz percet bír. Ha lemerült, két óráig tart teljesen feltölteni. Az intelligens Stop funkcióval hibernálhatjuk is a porszívót, hogy kevesebb energiát fogyasszon.

Kéziporszívóként is használhatjuk a csövet Forrás: Mitsubishi

Az egész készülék a belső akkumulátorral együtt 5 kilogrammot nyom, anélkül azonban könnyű, 2,1 kilogrammos géppel takaríthatunk. A szívócsövet is külön választhatjuk a törzstől, így egy kézi porszívóval a keskeny réseket, sarkokat takaríthatjuk, felszívhatjuk a morzsákat.

Fontos a design is

A japán tervezők nagy hangsúlyt fektettek a szerkezet kinézetére is, hogy a pezsgő színben kapható porszívó illeszkedjen egy modern lakás környezetébe, amikor a levegőt tisztítva helyezzük el az előtérben, a nappaliban vagy akár a hálószobában.

Beleillik a környezetbe Forrás: Mitsubishi

Az Instick hibridporszívót március elsején dobja piacra a Mitsubishi Japánban. Arról, hogy hol kerül még kereskedelmi forgalomba és mikor, illetve mennyibe fog kerülni, még nem tudni. A japán sajtó úgy tudja, 75 ezer jen, azaz 170 ezer forintos áron lesz kapható.