Tudatos nethasználatra tanítják a gyerekeket

ipad mobil gyerek
child sitting in bed watching movies on the iPad
Vágólapra másolva!
Egy nap alatt ezer diákot kap oktatást a biztonságos internethasználatról, a világháló veszélyeiről, beállítási és szűrési praktikákról.
Vágólapra másolva!

A Biztonságos Internet Napjának alkalmából a Telekom 12 város 14 iskolájában ezer gyereket tanít az online technológiák tudatos és biztonságos használatára. Három fővárosi iskola mellett egyebek közt Győrött, Egerben, Misckolcon, Szegeden és Pécsett tartanak egy negyvenöt perces órába foglalt interaktív előadást.

A cég önkéntesei gyakorlati tudást nyújtanak a nethasználat lehetőségeiről és veszélyeiről, beállítási, szűrési praktikákról, netikettről, így például a jelszóvédelemről és a zaklatások kivédéséről.

A szülőket és tanárokat is oktatják

Az elmúlt négy év során a Digitális Tudás Akadémiával közösen több mint tízezer gyereket oktattak a biztonságosabb internethasználatra iskolai keretek között. Az Okosdigitális Programot a jövőben a szülőkre is pedagógusokra is kiterjesztik majd.

Letilthatjuk a veszélyes tartalmat

Szinte naponta hallani a virtuális térben történő konfliktushelyzetekről, amelyek néha komoly traumához is vezetnek. Alkohol, drog, öngyilkosság, plágium, szekta, szexuális orientáció, szerencsejáték, politika, katonaság: csak néhány kategória, amelyeket akár le is tilthatunk a gyerekek számítógépén, mobilján vagy tabletjén.

Erre szolgál például a Telekom oldalán díjmentesen elérhető Norton Family szoftver. A törvény szerint minden internetszolgáltató köteles biztosítani a kiskorúak védelmét lehetővé tevő ingyenes szoftvert.

Az Origót kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.