A jövő héten kinyírják a Google Talkot

mobil laptop pushbullet
Tévhit, hogy otthonról elblicceljük a feladatokat, inkább gyorsabban és nyugodtabban dolgozunk
Vágólapra másolva!
Muszáj lesz Hangoutsszal vagy más programmal chatelni. Sokan lesznek bosszúsak.
Vágólapra másolva!

A Google magában a chatprogramban értesíti a felhasználókat arról, hogy a népszerű Google Talk helyett hétfőtől (2015. február 16-tól) új csevegőprogramot kell keresniük - írja a BetaNews.

A keresőcég ugyanis nyugdíjba küldi a Talk programot, hétfőtől hiába indítja el valaki, az nem fog többé bejelentkezni a Google csevegőhálózatába. A felhasználóknak helyette a Chrome böngésző bővítményeként letölthető Hangouts alkalmazást kell használniuk, vagy olyan alternatív chatprogramot, mint a Trillian vagy a Pidgin.

Sokan utálják az utódját

Ez elég sok felhasználót érint majd érzékenyen, mert a számítógépeken használatos Google+ Hangouts felülete jócskán eltér a Google Talktól. A többi program felett lebegő zöld ikonról elérhető chatprogram eléggé megosztja a felhasználókat, nem véletlenül maradtak sokan az eredeti Google Talk kliensnél.

Ráadásul ha valaki nem használja a Chrome böngészőt, annak kifejezetten kényelmetlen emiatt külön feltelepítenie azt kizárólag a Hangouts használatához. A Google Talk bezárásának híre azért nem érheti teljesen váratlanul a felhasználókat, már másfél éve megjelentek olyan pletykák, melyek szerint a szolgáltatás hamarosan elérhetetlenné válik.

Hatalmas újdonság volt

Pedig tíz évvel ezelőtt a Google Talkról mint hatalmas újdonságról számoltunk be, amit azért is volt menő használni, mert akkor még a Gmail-fiók birtoklása is csak meghívóval volt lehetséges.