Szelfije buktatta le a gyilkos tinédzsert

szelfi kép gyilkosság maxwell morton
Maxwell Mortont az áldozatával közös fotó buktatta le
Vágólapra másolva!
Hiába küldte önmegsemmisülő üzenetben a képet, lebukott az áldozatával szelfiző amerikai fiatal.
Vágólapra másolva!

Egy tizenhat éves amerikai fiút egy saját maga által készített szelfi buktatott le, és ezért tudták megvádolni egy gyilkosság elkövetésével.

Halott osztálytársával szelfizett

A Pennsylvaniában élő Maxwell Marion Morton ugyanis miután lelőtte osztálytársát, Ryan Mangant, a halálos fejlövést kapott diákkal egy közös fotót is készített. A fotón a lelőtt fiú egy széken ül, arcán lőfegyver okozta sérülés látható, mellette pedig az elkövető pózol - írja a BBC.

A felvételt ráadásul elküldte egy barátjának a Snapchaten. Ezzel a szolgáltatással önmegsemmisülő üzeneteket lehet küldeni, akár fotókat is, amelyek néhány másodperc után törlődnek.

Maxwell Marion Mortont az áldozatával közös fotó buktatta le Forrás: --

Ebben a lehetőségben bízott Morton is, ám azzal nem számolt, hogy a Snapchat működése kijátszható, és a barátja még a törlés előtt képernyőmentést tud készíteni a halottal közös szelfiről.

Mégsem törlődött az önmegsemmisülő üzenet

A képet megkapó fiú anyja adta át a fotót az ügyészségnek, amelyet bizonyítékként használtak fel a gyilkos tinédzserrel szemben.

A gyilkosság még a múlt szerdán történt Pittsburgh közelében, az azt elkövető tinédzser egyik barátjának szöveges üzenetben is büszkelkedett tettével, és még azt is megjegyezte, hogy nem ez lesz az utolsó gyilkossága. Morton végül beismerte a gyilkosság elkövetését, miután a rendőrség megtalált a lakásán egy 9 milliméteres kézifegyvert.