Ingyen tesztelheti az új, tapizható Office-t

Office 2016
Vágólapra másolva!
Az Office 2016 új felületét már tableten is kényelmes böködni, de elvileg PC-n sem lesz rossz.
Vágólapra másolva!

Az Office 2016 alkalmazásai közül egyelőre a három legnépszerűbb, a Word, az Excel és a Powerpoint új változata tesztelhető, az új Outlook és a Calendar alkalmazások még készülnek. Ezek nem végleges állapotú verzióit a Windows 10 Technical Preview tesztverziójával lehet kipróbálni, amit egyelőre ugyancsak le lehet tölteni ingyen. Az új Office letöltésük a tesztrendszer Windows Store Beta szolgáltatásából lehetséges, ami a Microsoft appboltjának új, átszabott felületű változata.

A Windows 10 tesztverziója kell hozzá

Más forrásból egyelőre nem lehet letölteni az új Office tesztelhető kiadását, pedig a Microsoft hivatalos blogján azt is jelzik, hogy problémák adódhatnak a letöltéssel.

Az Office 2016 megújult felületén nagyobbak a gombok, hogy tableten is kényelmes legyen használni Forrás: Microsoft



Az Office 2016 már olyan univerzális alkalmazásként készül, amely nem csak Windows 10-et futtató számítógépen, de táblagépen és okostelefonon is teljes funkcióval futtatható, csaknem azonos kezelőfelülettel. Az új szoftver tesztverziója néhány héten belül az okostelefonokhoz is elérhető lesz.

Azt ígérik, a régi PC-n sem lesz rossz

Blogbejegyzésében a Microsoft Office termékfelelőse azt ígéri, hogy az átszabott felület ellenére az új Office-t hagyományos PC-n is kényelmesen lehet használni majd, nem csak mobil eszközökön. Az Office a windowsos okostelefonokon és a 8 colnál kisebb képernyővel szerelt táblagépeken előre telepítve megtalálható lesz. A munkára is alkalmas nagy tableteken és PC-ken való használatért lesz szükség Office 365 előfizetésre a használatához.

Ilyen lesz az új Excel Forrás: Microsoft