Szelfiző pilótája miatt zuhanhatott le a repülőgép

A valószínűleg szelfizés miatt lezuhant Cessna roncsai
Vágólapra másolva!
A vizsgálatok szerint még felszállás közben is magukat fotózták a Cessna pilótája és utasai.
Vágólapra másolva!

Az Amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Ügynökség(National Transportation Safety Board – NTSB) vizsgálata szerint nagy valószínűséggel felelőtlen szelfizés okozta egy Cessna 150K típusú kisrepülőgép tragédiáját tavaly májusban - írja a Reuters.

A Cessna tavaly május 31-én a coloradói Watkins városának repülőtere körül hajtott végre több rövid repülést azonos útvonalon. A legutolsó felszállás után azonban a gép letért a korábbi útvonaláról, 225 méteres magasságban hirtelen bal fordulót vett, majd belecsapódott a repülőtér földjébe.

A pilóta is szelfizett

A gép roncsai között a mentést végzők egy GoPro akciókamerát is megtaláltak: bár ez nem rögzítette magát a balesetet, a pilóta és az utasok korábbi tevékenységét igen.

A memóriából megmentett képsorokon pedig az látható, hogy az utasok a korábbi felszállások és a repülés közben folyamatosan szelfiket készítettek magukról és a 29 éves pilótáról is. A videó szerint amikor már besötétedett, a mobiltelefon villanóját is használták a jó minőségű önportrék készítéséhez.

Az NTSB vizsgálatai szerint nagy valószínűség szerint a szelfizés vonta el a pilóta figyelmét a Cessna irányításától, ezért zuhanhatott le a repülőgép. A pilóta egyébként nem rendelkezett jogosítványokkal műszeres repülés, vagy éjjeli utasrepülések végrehajtásához. A balesetben a pilótán kívül egy utas vesztette életét, további négy utas túlélte a zuhanást - derül ki az NTSB vizsgálatából.

Ennyi maradt a lezuhant Cessnából