Szitakötőként repked a világ legkisebb drónja

skeye nanodrón
Vágólapra másolva!
A holland Trndlabs parányi drónja a hüvelykujj végéről vagy a tenyérből is indítható, és akár a lakásban is lehet vele játszani.
Vágólapra másolva!

A Skeye nanodrón kiadásával a holland Trndlabs pályázhat a világ legkisebb kvadrokoptere címre: az aprócska drón hossza és szélessége egyaránt 4, magassága pedig 2,2 centiméter, súlya épphogy 12 gramm.

A tenyérből is fel tud szállni Forrás: Trndlabs

A világító ledekkel is felszerelt miniatűr drónt akár éjszaka is reptethetjük, hattengelyes mozgásérzékelő gondoskodik róla, hogy bármilyen helyzetben stabilan maradjon.

Látványos manőverek hajthatók végre vele: be lehet repülni apró nyílásokon, nyolcasokat tud leírni a levegőben, de a hátraszaltó sem jelent neki problémát. Akár kézből is indíthatjuk, elég a levegőbe feldobni és ott fog lebegni, amíg irányítani nem kezdjük, vagy le nem merül.

Az ujjbegy végén landol, vagy fel is dobhatjuk onnan a levegőbe Forrás: Trndlabs

Elsősorban lakásban való használatra találták ki, a távirányító hatótávolsága 50 méter. A mellékelt szoftver háromféle nehézségi módot tesz lehetővé: kezdő, haladó és profi, melyek között szabadon lehet váltani.

A világ legkisebb drónja a Skeye Forrás: Trndlabs

A minidrón viszont csak maximum hét-nyolc percig bírja egy töltéssel, utána fel órára töltőre kell dugni. Ára viszont igen csak kedvező: 59 dollár, átszámítva körülbelül 16 ezer forint.