Az instant idővonalat teszteli a Twitter

Twitter app logo
Vágólapra másolva!
Nem kell többé egyesével hozzáadni, hogy kiket akarunk követni, hogy számunkra értékes tartalmat találjunk a Twitteren.
Vágólapra másolva!

Igazi rémálom volt eddig az új Twitter-felhasználók számára, hogy begyűjtsék azokat a témákat, érdeklődési köröket, embereket, vállalatokat, szervezeteket, lapokat, akiket követni akarnak, hogy végre egy releváns, számukra érdekes idővonal jöjjön létre.

Már tesztelik az új funkciót

Ezt a bonyodalmas folyamatot akarja könyebbé tenni most a cég: a The New York Times értesülései szerint már múlt hét óta tesztelik androidos eszközökön az Instant Idővonalat. Az új funkció lényege, hogy nem kell többé manuálisan begyűjteni a minket érdeklő témákat, helyette az app - vélhetően az engedélyünkkel - csekkolja a kapcsolatainkat, kielemzi, hogy az ismerőseinket mi érdekli, kiket követnek, miről beszélünk, és ez alapján a legnépszerűbb témákban tweeteket ajánl fel.

Így nem kell egyesével hozzáadni a különböző oldalakat a profilhoz, hogy végre értékes tartalmat találjunk a Twitter hírfolyamában. Ha a barátaink nagy focirajongók, látni fogjuk automatikusan a tegnap esti meccs eredményét, ha pedig kajaőrültek, sorra újabb és újabb recepteket ajánl fel az alkalmazás.

A cég jövője múlik rajta

A funkció még tesztfázisban van, ha az algoritmus beváltja a hozzá fűzött reményeket, széles körben is elérhetővé teszik. A Twitter számára az új funkció rendkívüli jelentőségű, ugyanis két nap múlva teszi közzé a legfrissebb pénzügyi jelentést, és ha az nem lesz kedvező, a részvényesek és befektetők lehet még arra is hajlani fognak, hogy értékesítsék a céget - akár a Google-nek is.

Januárban ugyanezen céllal indították el a privát csoportbeszélgetéseket, ahogy a videofelvételek rögzítését és szerkesztését is immár a szolgáltatáson belül elvégezhetjük. Nemsokára kiderül, ez a próbálkozás mennyire volt népszerű, hány új felhasználót vonzott vele a Twitter.