Egy okoslepedővel jobban aludt volna

A Luna okoslepedő melegíteni is tud - két térfélen is
Vágólapra másolva!
A Luna okoslepedő  megtanulja, hogyan és mikor alszunk, ha kell, melegít, és még a kávéfőzőt is beindítja.
Vágólapra másolva!

A gyártásához való tőkét az Indiegogo közösségétől összegyűjtő Luna okoslepedő fejlesztői minél pihentetőbb alvást kívánják elősegíteni. A lepedő beépített gyorsulásmérők érzékelik, hogy mennyit és mikor forgolódik az ágyban alvó ember.

A Forbes beszámolója szerint egyéb szenzorok is a csomag részét képezik: a lepedő mikrofonjával például a horkolást is érzékeli, de a benne alvó, vagy alvók szívritmusát is tudja mérni. A szenzorokkal begyűjtött adatok a Luna mobilappban összesítődnek, így a használat folyamán kapott eredmények segíthetnek pontos képet adni az egyéni alvási szokásokról.

A legjobbkor ébreszt, hidegben pedig melegít

Ha használója úgy akarja, akkor a Luna olyankor ébreszt a hozzá kapcsolt okostelefonon, amikor az a lehető legkevésbé kellemetlen - vagyis a REM-fázisban, amikor a legkevésbé mélyen alszik.

A Luna okoslepedő melegíteni is tud - két térfélen is Forrás: Luna



Az okoslepedő ágymelegítőként is használható, akár úgy is, hogy két oldalán különböző hőmérséklet van beállítva, a rajta fekvők komfortjának megfelelően. A Luna kompatibilis a Google otthonvezérlő technológiájával, a Nesttel, így akár az is beállítható, hogy az ébredés pillanatában bekapcsoljon a világítás, vagy kezdjen el főni az este bekészített kávé. Az okoslepedőhöz mellékelt app azt is lehetővé teszi, hogy használója megvizsgálja, hogy napközbeni sporttevékenysége milyen hatással van az alvására, vagy fordítva.

Úgy néz ki, mint egy gumilepedő

A Luna honlapján közzétett kedvcsináló videóban a cég vezetői mutatják be az okoslepedő tulajdonságait. A felvétel tanúsága szerint a Luna leginkább egy átlagos gumilepedőre emlékeztet, ami nem teszi túl vonzóvá, de fejlesztői szerint ki lehet mosni mosógépben. Arról nincs információ, hogy vasalni szabad-e az okoslepedőt, vagy a hőhatás tönkreteszi a szövetben lévő szenzorokat.

Szenzorok vannak benne, mégis mosható a Luna Forrás: Luna



Az okoslepedőt augusztusi kiszállítással már elő lehet rendelni, a honlapon csak a méretek amerikai elnevezései szerepelnek (king és queen size). A legolcsóbb Luna-lepedő 199 dollárba, vagyis 55 ezer forintba kerül, a két nagyobb méretért 219 és 229 dollárt, vagyis hatvan-hatvannégyezer forintnak megfelelő összeget kell fizetni.