Egy tankkal teniszezik a bajnok a videón

2015.02.01. 08:42

Michael Shanks komputergrafikával készült remekművében Novak Djokovic világranglista-vezető teniszező egy M1 Abrams tankkal mérkőzik meg. A végeredmény meglepő.

Szürreális videóban meccsel egymással a férfi teniszezők világranglistájának (ATP) jelenlegi első helyezettje, a szerb Novak Djokovic és egy számítógép által generált M1 Abrams típusú harckocsi. A közel egy perc hosszúságú felvétel Michael Shanks ausztrál filmrendező munkája, aki a vizuális effektek szakértője is.A vicces klipben a meglehetős fürgeséggel mozgó harckocsi egy elvesztett kör után bekeményít és éles munícióval szervál, de ez sem bizonyul elegendőnek a győzelemhez. A végén viszont sajátos elégtételt vesz az elvesztett meccsért a huszonhét éves szerb teniszezőn.

A videót Shanks TimTimFed nevű népszerű ausztrál YouTube-csatornáján publikálták, és azt követően tett szert globális népszerűségre, hogy a Reddit fórumán is posztolta valaki - írja Shanks a Twitteren.

Djokovic vs. AbramsForrás: Michael Shanks

A videó eredetijén Djokovic egyik idei mérkőzése látható, amelyen bejutott az ausztrál torna döntőjébe. A felvétel egyetlen hibája, hogy a kommentátor második világháborúsként jellemzi az M1 Abrams harckocsit, noha azt valójában az 1980-as években állította a hadrendbe az amerikai hadsereg.