A PC-sek várhatnak még két hónapot a GTA V-re

GTA V UHD
Vágólapra másolva!
Márciusra halasztották az új sikerjáték premierjét, de legalább a rendszerigénye nem durva.
Vágólapra másolva!

Az eredetileg ígért január 27. helyett csak március 24-én jelenik meg a világ legnagyobb költségvetéssel készült videojátékának számító Grand Theft Auto V PC-s verziója. A gengszterszimulátor tavalyelőtt jelent meg PlayStation 3 és Xbox 360 konzolokra, tavaly Xbox One-ra és PlayStation 4-re.

Kell még egy pár hét

A játékot készítő Rockstar Games a GTA V honlapján azt írta, hogy nehéz döntés volt, de azért határoztak a megjelenés elhalasztása mellett, mert szükségük van néhány hétre, hogy kellő minőségben szállíthassák le a játékot.

Ilyen részletes lesz a GTA V PC-s verziója ultra-HD-ben Forrás: Rockstar Games


A rivális Ubisoft karácsony előtt megjelent Assassin’s Creed Unity-t című, ugyancsak népszerű játéka premierjekor rengeteg hibát tartalmazott, amit utólagos javításokkal próbálnak orvosolni. A GTA V karácsony előtt a két legújabb játékkonzolra jelent meg, elég jól optimalizált, hibákat vagy szaggatást nem tartalmazó verzióban.

Nem durva a gépigény

A március végén érkező PC-s kiadás Windows 7 vagy újabb rendszereken fut majd, és a készítők azt ígérik, hogy full-HD felbontás mellett is 60 képkocka/másodperces folyamatossággal lehet majd játszani vele az ajánlott konfiguráción.

Ebből a képből lett kivágva a fenti kis részlet Forrás: Rockstar Games


A GTA V minimális rendszerigénye Intel Core 2 Quad Q6600 vagy négymagos AMD Phenom 9850 processzor, 4 gigabájt memória, illetve Nvidia 9800 GT vagy AMD HD4870-es grafikus kártya. Az ajánlott rendszer azonban Intel Core i5 3470-es vagy AMD X8 FX-8350-es vagy gyorsabb processzorral szerelt gép Nvidia GTX 6620 vagy AMD HD7870-es videokártyával és 8 gigabájt memóriával.

Ez lesz egyetlen olyan kiadás a játékból, amelyet akár ultra-HD felbontásban is futtatni lehet, bár az ehhez szükséges hardverigény még nem ismert. A PC-s GTA V az új generációs konzolokhoz hasonlóan kibővített zenékkel és fps-nézettel jelenik meg, multiplayer módban pedig 30 játékos csaphat benne össze. A Rockstar már ki is adott két ultra-HD felbontású képernyőmentést a játékból, ezek elképesztő részletességet mutatnak belőle. Itt lehet megnézni őket.

Itt megnézheti a GTA V-ről készült ultra-HD képernyőmentéseket Forrás: Rockstar Games