Így néznek ki az új Nexus csúcstelefonok

google nexus lg mobil okostelefon
Illusztráció
Vágólapra másolva!
Kiszivárgott képeken az LG és a Huawei új csúcskészüléke, melyeken szokatlan helyre került az ujjlenyomat olvasó.  
Vágólapra másolva!

Bár még nem tudni, pontosan mikor kerülnek bemutatásra az új Nexus mobiltelefonok, kiszivárgott képeknek hála már van némi elképzelésünk, hogy néznek majd ki.

Ahogy arról korábban az Origo is beszámolt, a Google idén két Nexus mobilt is bemutathat, egy drágább (kb 600 dollár) készüléket a Huaweitől, illetve egy némileg olcsóbbat (kb 350 dollár) az LG gyártásában.

A frissen kiszivárgott képen utóbbi látható: ez alátámasztja a korábban kikerült fotók hitelességét a készülék hátlapjáról. Ugyan magát a kijelzőt nem láthatjuk, a telefon mérete alapján hitelesnek tűnik a korábban pletykált 5.2 colos megjelenítő.

A hátlapról ellenben több érdekes információ is leszűrhető: az eszköz alján lévő matricán láthatóan az LG logó virít, a kamera mellett helyet kapott egy az iPhone 6-éhoz hasonló Dual-LED vaku, ez alatt pedig a szokatlan módon

a hátlapra helyezett ujjlenyomat olvasó látható.

A Huawei az iPhone-t koppintja

Az LG Nexus 5-öse mellett a Huawei - várhatóan magasabb árkategóriájú - Nexus 6-osáról is kerültek képek az internetre, ám ezek koncepciós ábrák, nem fotók.

Így néz ki a Huawei Nexus 6? Forrás: uSwitch

Amennyiben a képek valódiak, a Nexus 6 az LG telefonjához hasonló hátsó ujjlenyomat olvasót kap majd, USB-C bemenettel rendelkezik, anyaghasználatra és alakra pedig megdöbbentően hasonlítani fog az iPhone 6-ra.