Hát így néz ki a Google új csúcsmobilja

huawei mobil telefon google nexus
A mobile phone made by Chinese telecom equipment maker Huawei is displayed in a store in Beijing on August 3, 2015. Two Chinese smartphone makers pushed US technology giant Apple into third place in the world's biggest market in the second quarter, an independent analyst firm said on August 3. Upstart Xiaomi, known for delivering high-performance products at cheap prices, was the largest smartphone vendor in China based on shipments with a 15.9 percent market share in the April-June period, and Huawei was close behind at 15.7 percent. AFP PHOTO / GREG BAKER
Vágólapra másolva!
Videofelvétel jelent meg a Google ősszel bemutatkozó csúcsmobiljáról. A Huawei készülék ujjlenyomatolvasót kap a hátlapjára.
Vágólapra másolva!

Kiszivárgott az első felvétel a Google új készülékéről, amelyet a kínai Huawei gyárt. Mint korábban írtunk róla, két új - Nexus 5 és 6 - mobilon mutatkozik be ősszel az Android M szoftver, de maguk a készülékek csak később, október-novemberben kerülhetnek a boltok polcaira.

Az LG telefonról szinte minden információ ismert már - persze ha igazak a pletykák -, míg a Huaweiről

még azt sem lehetett tudni, hogy okostelefon vagy tablet lesz belőle.

Ami kiszivárgott, hogy egy fémházas, kompakt, 5,7 colos kijelzővel felszerelt készülék lesz - vagyis még az iPhone 6 Plusnál is nagyobb lesz. Illetve hogy ez a készülék lenne a tavalyi Nexus 6 utódja.

A mostani videón látszik, hogy

a kamera alá került egy ujjlenyomatolvasó,

vagyis az új mobilszoftverrel karöltve a Google saját készülékein is bevezeti a biometrikus azonosítást.