Túl sokat nyafogunk a közösségi médiában

közösségi média
Family using digital tablet together
Vágólapra másolva!
Sokan festenek magukról rossz képet a közösségi médiában, és ez az álláskeresést is negatívan befolyásolhatja.
Vágólapra másolva!

Sok fiatal fest magáról rossz képet a közösségi médiában, ez pedig az álláskeresésüket is károsan befolyásolhatja, derült ki egy brit kutatásból.

A Brathay Trust nevű jótékonysági szervezet jelentése szerint a munkaadók 77 százaléka ellenőrzi a jelöltek Facebook-, Twitter- és egyéb fiókjait a felvétel előtt,

ha pedig nem tetszik, amit látnak, akkor az árthat a jelöltnek.

"A közösségi énkép felépítése nem csak annyi, hogy az ember bemutatja a tapasztalatait és a karrierje fontosabb állomásait. Fontos, hogy a gyengédebb tulajdonságait is kiemelje, úgy mint vezetői készség, jótékonykodás, mentorkodás." – mondta a Brathay Trustot vezető Godfrey Owen, aki szerint az online szakmai önéletrajzok gyakran a leghasznosabb adatokat nem említik meg.

Ezzel szemben sok felhasználó használja panaszkodásra a Facebookot és a Twittert, mely profiljaik gyakran teljesen nyilvánosak.

Matt Seel, az alapítvány munkatársa ugyanakkor elmondta, hogy a munkáltatók kiegyensúlyozott embereket keresnek, akiknek az online perszónája mind a magánélet, mind pedig karrier szempontjából pozitív képet közvetít.