Nem adják el a híres mobilcéget

blackberry nagy cikk telefon okostelefon cég
Visitors try out a Blackberry smartphone at the exhibition floor of the 17th BangaloreITE.biz trade fair in Bangalore on November 12, 2014. The annual computing trade fair, with this year's event the first to be held in partnership with global tech-show brand CeBIT, runs from November 12-14. AFP PHOTO/Manjunath KIRAN
Vágólapra másolva!
Nem kér a felvásárlásból a BlackBerry, annak ellenére, hogy komoly nyereséget évek óta nem termel a vállalat.
Vágólapra másolva!

Nem szándékozik eladni cégét a BlackBerry tulajdonosa. A vezérigazgatói széket is birtokló John Chen még mindig hisz a céges okostelefonokat gyártó vállalatban, mely a jövőben igenis sok lehetőség elé nézhet.

- mondta, reflektálva azokra a több éve keringő pletykákra, melyek szerint a Samsung és a Lenovo is érdeklődött a gyártó felvásárlása iránt.

Androidra állna át a cég

A BlackBerry sokáig volt piacvezető a nagyvállalati rétegnek készített okostelefonok piacán, ám ahogy a Samsung belépett a versenybe,

a gyártó szép lassan kiszorult a versenyből.

Egyes források szerint most azon dolgoznak, hogy az eddig saját fejlesztésű operációs rendszerüket Androidra cseréljék. A cég nemrégiben összeállt a Google-lel, hogy javítsák az androidos telefonok biztonsági funkcióit.