A Google is csökkentené a rezsit

nagyvaros city metropolisz
Photo taken 26 April 2004, shows general view of skycraper in Singapore. Singapore's manufacturing sector grew at a sharply slower pace in March with output up just 2.0 percent from a year ago, pulled down by a hefty drop in biomedical activity, the government said Monday. AFP PHOTO/ROSLAN RAHMAN
Vágólapra másolva!
Új kutatóvállalatot alapított a Google. A Sidewalk Labs célja a nagyvárosi élet forradalmasítása, kezdve a közlekedéstől, az energiafelhasználáson át, egészen a rezsiköltségek csökkentéséig.
Vágólapra másolva!

A Google előrejelzése szerint 2050-re megduplázódik a nagyvárosok lakossága, ez pedig komoly problémákat szülhet. Ennek orvoslását már a jelenben el kell kezdeni, ezért a keresőcég megalapította

a New York-i székhelyű Sidewalk Labst.

A Bloomberg vezérigazgatója, Dan Doctoroff által irányított új kutatóvállalat olyan kérdésekre keresi a választ, mint hogy miként lehet olcsóbb a nagyvárosi élet (rezsi), hogyan bánhatnak takarékosabban az energiával a lakosok, vagy mivel lehet kényelmesebbé és okosabbá tenni a közlekedést.

Sőt, még a kormányok hatékonyabb működését is elősegítené az új csoport.

A Sidewalk Labs Larry Page Google-vezérigazgató szerint leginkább a titkos fejlesztésekkel foglalkozó Google X laborra fog hasonlítani, azaz elsősorban vad és költséges kísérletezés útján keres megoldást a fenti problémákra.

Titokzatos fejlesztések folynak

Nem a Sidewalk Labs és az X labor az egyetlen különös fejlesztési részleg a keresőcég repertoárjában.

A két éve alapított Calico nevű divízió többek között azzal foglalkozik, hogy meghosszabbítsa az emberek átlagéletkorát. A Google által felvázolt jövőben tehát sokkal tovább élhetünk, egy tisztább, jobb környezetben, ami ráadásul olcsóbb is.