Csúcstechnológiával főzhetjük meg a teát

miito vízforraló
Vágólapra másolva!
Egy új találmány a konyhai folyadékok melegítését teszi gazdaságosabbá. Többé nincs elpárolgott tea vagy kakaó.
Vágólapra másolva!

Amikor a konyhában vizet melegítünk, a vízforraló vagy a gázrezsó nem tudja megmondani, hogy mikor optimális a folyadék hőmérséklete, és könnyen túlhevíti azt, ami párolgáshoz és energiapocsékoláshoz vezet. Ezt a problémát oldaná meg egy új találmány, ami kis léptékben csak a főzést, nagy távlatokban gondolkodva viszont az egész világot megváltoztathatná.

miito vízforraló Forrás: Kickstarter

Anglia fényei és a vízforraló

A Miito nevű főzőlap egy apró, látszólag átlagos konyhai eszköz, amire egy bögre vagy tál folyadékot (ez lehet víz, kávé, tea, leves, akármi) helyezve a szokott módon kezdhetjük melegíteni azt. A Miitónak fontos alkatrésze egy speciális érzékelő, ami jelzi a berendezésnek, hogy a hevített alapanyag mikor éri el a kívánt hőmérsékletet.

Az egész energiaipart megváltoztathatja

A Miito alkotói szerint az új készülék sokkal gazdaságosabb, mint egy mezei vízforraló. Kutatásokra hivatkozva állítják, hogy a világon feleslegesen elforralt víz energiája egy egész éjszakára elegendő lenne Anglia utcai világításának felkapcsolásához.

A cég alapító azt mondják, hogy ez a fajta technológia egy napon az egész energiaipart megváltoztathatná – feltéve, ha kezdetnek mindenki venne egy saját Miitót.

A Miito segítségével bármiben forralhatunk folyadékot. Forrás: Origo

150 ezer eurón múlik a jövő

A Miito jelenleg a Kickstarteren keres támogatókat. Ahhoz, hogy a tervekből valódi termék legyen, 150 ezer euróra (kb 46 millió forint) volna szükség, ennek egyetlen nap alatt már a harmada jött össze.

És hogy mennyibe kerül, ha meg szeretnénk menteni az emberiséget? Nos, 5 euróért még csak egy „ötöst” kapunk a Miito csapatától. 30 euróért „nagy köszönöm” és egy doboz tea jár, 90-ért pedig egy igazi Miito üti a markunkat.