Nyártól fizethet a YouTube után is

youtube video megosztás google
Vágólapra másolva!
A YouTube hivatalosan is megerősítette: június 15-tól aki reklámmentesen akar videókat, annak fizetnie kell. A havi díjakból származő bevétel több mint felét megkapják a felvételek tulajdonosai.
Vágólapra másolva!

Tavaly óta pletykálják, hogy fizetős lesz a YouTube, úgy tűnik, ez az idő is eljött: június 15-től aki reklámmentesen szeretne videókat nézegetni, annak fizetnie kell. Legalábbis ez derül ki a partnereknek kiküldött levélből, melyben tájékoztatják őket, hogy változnak a szerződési feltételek.

Hogy mennyit kell majd a felhasználóknak fizetni, az még nem derült ki, az újítást vélhetően fokozatosan vezetik be az Egyesült Államokban, majd globálisan is. A havidíjból származó - ahogy a hirdetések utáni - bevétel 55 százaléka a videók feltöltőihez, avagy tulajdonosához vándorol majd.

Talpon akar maradni

A Google tulajdonában lévő videomegosztón nem ez az első előfizetés. Két éve érkezett az első prémium tartalom, amikor a legnépszerűbb csatornákat fizetőssé tették. Az internetezők külön előfizetessél érnek csak el bizonyos felvételeket. A cél az volt, hogy ne csak a videóhoz tartozó reklámok, de maga a tartalom is bevételt termeljen.

A YouTube a mostani döntéssel azt kívánja szavatolni, hogy versenyképes tudjon maradni a Netflix online tékával, és a többi film- és sorozatstreamelő szolgáltatással szemben. A világ legnépszerűbb videómegosztójának üzemeltetése ugyanis nagyon költséges, jelentős hálózati-, és tárkapacitást igényel.

levélben tájékoztatták a partnereket Forrás: YouTube