A bosszúpornó királya 18 évet kapott

pornó internet közösségi oldal
Vágólapra másolva!
Kevin Bollaert az első ember, akit bosszúpornóoldal üzemeltetése kapcsán ítéltek el, de őt is más vádpontok miatt juttatják rácsok mögé. Tizennyolc évnyi börtön vár rá és több tízezer dolláros kártérítés megfizetése.
Vágólapra másolva!

Tizennyolc évnyi börtönbüntetésre ítélték a Kevin Bollaertet, az amerikai UGotPosted.com nevű bosszúpornóoldal tulajdonosát. A férfit még februárban 21 vádpontban - többek közt zsarolás és személyes adatokkal való visszaélés - találták bűnösnek.

A San Diegó-i bíróság minden egyes áldozat után 15 ezer dolláros kártérítés, és további 10 ezer dollár pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. A vádiatban több mint két tucat áldozatot jelöltek meg név szerint us, közülük nyolc nő vállalta, hogy tanúskodik.

Rendesen megszedte magát

A férfi honlapja 2012 decembere és 2013 szeptember között működött, lehetőséget adva tízezreknek, hogy volt párjukról, szeretőjükről meztelen képeket és videókat töltsenek fel. Az áldozat profiljához nevet és címet is megadtak, sőt sok esetben a Facebook-oldalt is linkelték. Az elkövetők egyebek közt egykori partnerük zsarolására, megalázására használták a portált.

Bollaert egy másik oldalt is létrehozott, ezen keresztül tudták az áldozatok töröltetni magukat a bosszúpornóoldalról 350 dollár, azaz 95 ezer forint fejében. A tíz hónap alatt több mint 10 ezer képet töltöttek fel az oldalra, a portál tulajdonosa állítólag több mint 30 ezer dollárt keresett így.

Nem Bollaert az egyetlen

Hamarosan kiszabják a büntetést a legnagyobb ilyen bosszúpornóoldal üzemeltetőjére is: Hunter Moore-t több mint egy éve tartóztatták le, több hónapos nyomozás előzte meg az FBI-akciót. Viszont őt sem magáért a portál működtetéséért, hanem kiberbűnözésért, felbújtásért és személyazonosság-lopásért ítélték el. Mindegyik vádpont kettő és öt év közötti börtönbüntetést von maga után.

A briteknél már bűntett

A bosszúpornó még nem definiált bűncselekmény az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában is csak februárban definiálták. A jogszabály szerint törvénytelennek minősül mind egy oldal üzemeltetése, mind a bejegyzések közzététele egy közösségi oldalakon például. Az elkövető akár két évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.