Szexuális zaklatással vádolják a Google egyik főmérnökét

Vágólapra másolva!
A keresőcég egyik korábbi munkatársnője a Twitteren vádolta meg egykori főnökét.
Vágólapra másolva!

Kelly Ellis, a Google korábbi fejlesztőmérnöke a hétvégén privát Twitter-fiókján számolt be arról, hogy a keresőcégnél szexuális zaklatás érte, végül ezért is hagyta ott a vállalatot négy év után, tavaly júliusban.

Nem szexelt, nem léptették elő

Ellis Tweetjében nevén is nevezi a jelenleg is a Google-nál dolgozó férfi munkatársát: vádjai szerint a férfi nem csupán szexuálisan zaklatta, hanem a karrierjét is tönkretette. A tavaly még a Google+ fejlesztőcsapatában dolgozó nő azt is sérelmezi, hogy a férfi kollégájájt, aki állítása szerint zaklatta, a keresőcégnél előléptették főmérnöki pozícióba.

A nő azt is sérelmezi, hogy az akkori munkatársai nem álltak ki mellette - írja a Beta News. A hírportál a nő tweetjeiből is idéz, pedig a mikroblog-fiók tartalma nem nyilvános.

A trollot is támadják

Kelly Ellis kommentálta a Google nemrég bejelentett kezdeményezését, amely a női dolgozók arányának növelését célozza a technológia szektorban. Szerinte ez a kezdeményezés nem több egyszerű "PR-lószarnál". Ellis nőnapon a Google+ oldalán is megosztott az esettel kapcsolatos információkat, de profilját végül törölte, mert az 8chan fórum tagjai zaklatni kezdték - írja az oldalon.