Minden mobilra beköltözött a Windows 10 krémje

cortana xbox microsoft
Vágólapra másolva!
A Microsoft virtuális asszisztense immár nemcsak Windows 10 alatt, de androidos telefonon és iPhone-on is elérhető. Kérdés, hogy lenyomja-e a konkurens Sirit és a Google Nowt?
Vágólapra másolva!

Végre megjelentAndroid és iOS mobilfelületre is Cortana, a Microsoft virtuális segédje. Így már

az androidos okostelefonra érkező hívásokat is felvehetjük majd PC-n,

illetve a nem fogadott hívásokra válaszolhatunk az asztali gépen.

A július végén megjelent Windows 10 operációs rendszer egyik nagy PC-s újdonsága volt az asszisztens bevezetése. A redmondiak közlése szerint hamarosan Cyanogen OS rendszerre is érkezik a titkár.

A Halo című videojáték mesterséges intelligenciája minden felhasználó segítségére siet, hogy készségesen válaszoljon a neki szegezett kérdésekre,

megmondja, milyen idő lesz, mit játszanak a mozik, vagy hol érdemes ebédelni.

Segítségével már nem kell begépelni a parancsokat, egy mikrofonnal felszerelt PC-n, laptopon, tableten és mobilon is elég csak hangutasításokat adni.

Alapesetben a mikrofonikonra kell bökni, vagy ha engedélyeztük: a "Hey, Cortana" kifejezésre is előjön a digitális titkár. Egyelőre rengeteg nyelvet, így a magyart sem támogatja még a rendszer.

Nálunk még nincs

Cortana első körben az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Kínában, Franciaországban, Németországban és Spanyolországban vált elérhetővé. A második körben a japánok, ausztrálok, kanadaiak és indiaiak kezdhetik meg a beszédfelismerő tesztelését, majd a tervek szerint idén Brazíliában és Mexikóban is megjelenik.

A Microsoft láthatóan nagy energiákat fektet abba, hogy szolgáltatásai a többi platformon is minél előbb megjelenjenek, és megfelelően működjenek.