Százezrek adatát lopták el az Instagramon

instagram képmegosztó
Vágólapra másolva!
Félmillióan töltötték le azt az adatlopó alkalmazást, amely ismeretlen szerverre küldte el a felhasználók Instagram fiókjának adatait. Tulajdonképpen ez volt az első olyan vírus, ami ennyi emberhez jutott el az App Store-on keresztül.
Vágólapra másolva!

Bár mindenki oldalát fúrja a kíváncsiság, hogy ki nézte meg közösségi média profilját, nem minden erre használt alkalmazás biztonságos.

A Who Viewed Your Profile - InstaAgent nevű appról nemrég derült ki, hogy nem csak azt árulja el, ki nézegette meg a képeinket, de

ellopja a felhasználók Instagram fiókjának jelszavát is.

Az Instagram népszerűségével is visszaélnek a kiberbűnözők Forrás: AFP/Josh Edelson

Erre a Peppersoft egyik fejlesztője jött rá, aki Twitteren tette közzé észrevételeit. Az alkalmazás titkosítás nélkül küldte el a bejelentkezési adatokat egy ismeretlen szerverre, emellett ráadásul

engedély nélkül posztolt képeket az Instagram profilokra.

Mire az appot levették az iTunes (régebben App Store) és a Google Play alkalmazásboltokból, addigra félmillióan töltötték le.

A fejlesztő szerint ez lehetett az első olyan kémprogram az iOS alkalmazásboltjában, ami ennyi emberhez eljutott.

Észre lehet venni

Amennyiben azt tapasztalja, hogy az Instagramján ismeretlen képek jelennek meg, vagy esetleg jelzi a rendszer, hogy valaki belépett és jelszót szeretne változtatni, mindenképp lépjen kapcsolatba a szolgáltatás üzemeltetőivel - a segélycenter magyar nyelven is elérhető.