Másfél milliárdot öl videojátékokba a brit kormány

videojáték játékosok gyerekek
Videogamers test Japanese publisher Sony Computer Entertainment's last installment of Uncharted called "Uncharted 4: Thief's End" during the Madrid Games Week 2015 in Madrid on October 2, 2015. The video game fair is open from October 1 to 4. AFP PHOTO/ SEBASTIEN BERDA
Vágólapra másolva!
Komolyan veszi a videojáték-ipart a brit kormány: 4 millió fonttal, azaz több mint másfél milliárd forinttal támogatják az amatőr fejlesztőket. A cél a sikeres szoftverek kifejlesztése, ezzel együtt pedig a munkahelyteremtés.
Vágólapra másolva!

Újabb lépést tett a brit kormány a videojáték-ipar felduzzasztása felé. Összesen 4 millió font (1,6 milliárd forint) támogatást osztanak szét az amatőr, kis fejlesztők között az elkövetkezendő négy év során.

Egy projekt akár 25 ezer font (10 millió forint) tőkéhez juthat.

A cél a független fejlesztők felvirágoztatása, hogy egyre több stúdió nyíljon, így teremtve munkahelyeket.

A brit kormány már jó ideje a videojátékokban látja az ország számítástechnikai iparának kitörési lehetőségét. Tavaly adókedvezménnyel kedveskedtek a játékkészítőknek, akik így

a fejlesztési költségek legfeljebb 25 százalékát igényelhetik vissza.

"A támogatás a kisvállakozóknak, startupoknak és egyéni alkotóknak segít megadni a kellő lökést, hogy egy nap kasszasikerekkel állhassanak elő" - mondta Ed Vaizey kulturális miniszter. Hozzátette: az Egyesült Királyság videojátékai világszínvonalú alkotások, melyeket áthat a kreativitás.

Ezen felül persze nyilván az is fontos szempont az iparág támogatásában, hogy

a brit állam 4,5 millió fontot keres rajta naponta

(1,8 milliárd forint), valamint 19 ezer ember dolgozik benne az országban. Azaz a segítség nagyjából az állam egynapi bevételének felel meg.