Kínai vírus támadja az iPhone-okat

iphone 6s japánban siker
The new Apple iPhone 6s Plus is displayed at the flagship store in Tokyo on September 25, 2015. Apple launched the new iPhone 6s and iPhone 6s Plus on September 25 featuring 3D touch screen technology. AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO
Vágólapra másolva!
Még mindig nincsenek biztonságban az iPhone és iPad tulajdonosok Kínában.
Vágólapra másolva!

Újabb és újabb módokat találnak az iOS rendszer megfertőzésére a hackerek, állítja Claud Xiaou biztonsági szakértő. A férfi szerint azért éri ennyi támadás az utóbbi időben a rendszert, mert rendkívül jövedelmező.

A YiSPecter névre hallgató kártevő kínai iPhone-okat és iPadeket vesz célba,

tört és eredeti szoftvert használókat egyaránt.

A vírus először valamilyen reklámmal próbálja becsalni a kínai felhasználókat, majd ha azok letöltik a kért tartalmat, megfertőzi a telefont.

Miután ez megtörtént, a kártevő letölti a saját alkalmazásait, és átveszi az irányítást a meglévők felett, hogy azok semmiképp se tudják törölni. A legújabb iOS-t használók azonban egyelőre úgy tűnik, biztonságban vannak.

Az App Store-t is feltörték

Az Apple rendszerét sok dícséret érte az elmúlt évek folyamán zárt, biztonságosabb rendszere miatt, ám az elmúlt időszakban már nem ez az első alkalom, hogy ez megdőlni látszik: múlt hónapban komoly támadás érte az App Store-t is, történetében először.

Az Apple egyelőre nem kommentálta az esetet.