Hologramként térnek vissza az elhunyt humoristák

US-ANDY KAUFMAN TRIBUTE
(FILES) An undated handout photo shows late comedian Andy Kaufman who died of lung cancer on 16 May 1984. The eccentric Kaufman, part comedian and part performance artist, told friends that were he to fake his death, he would return 20 years later to the day. Just in case, and as a tribute, Kaufman's friend and partner Bob Zmuda is organizing an event called "Andy Kaufman: Dead or Alive" for 16 May, 2004 at the House of Blues in Los Angeles. AFP PHOTO
Vágólapra másolva!
Sok-sok éve hallani, hogy az elhunyt művészeket egy nap hologramok és mesterséges intelligenciák helyettesíthetik. Bár utóbbi még odébb van, a virtuális fellépők kora beköszöntött.
Vágólapra másolva!

Jövőre újra turnézhat Andy Kaufman és Redd Foxx, a két legendás amerikai komikus. Tessék? Hogy ők már halottak? Nos, valóban.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy hologram formájában sem térhetnek vissza.

Andy Kaufman 1984-ben hunyt el, de jövőre visszatér a színpadra Forrás: AFP/Ho

A Hologram USA nevű cég 2016-ban végighaknizná Amerikát a két elhunyt humoristával. A vállalat a hírességek családjai, munkatársai közreműködésével ígér autentikus élményt.

A terv érdekes, ám attól függetlenül is sok akadályba ütközik,

hogy etikus-e vagy sem. Egyrészt a komikusok saját show-i azért is népszerűek, mert ezek a művészek improvizatívan reagálnak a közönségre. Egy hologram ezt nem biztos, hogy megteszi.

Mi több, a vicceket is úgy kell megírni, hogy aktuálisak legyenek, miközben az adott előadó stílusában hangoznak el. És akkor a tökéletes szinkronhangról még nem is volt szó.

Már ha új viccek lesznek, ugye

- a régieket azonban már ismerik a rajongók, nem biztos, hogy csak egy 3D-s hologram kedvéért jegyet váltanak az előadásra.