Hódít a szívalakú butamobil Japánban

heart ymobile 401ab mobil telefon
Vágólapra másolva!
A Ymobile új telefonjának a tudása nevetségesen kevés, de kicsi és jól néz ki.
Vágólapra másolva!

Mit szólna egy olyan telefonhoz, amelyen nincs Bluetooth-támogatás? Sőt, mi több, SMS-ezni sem tud, böngészni, appokat telepíteni, viszont cserébe nagyon kicsi és cuki?

Japánban a jobbnál jobb okostelefonok mellett a butatelefonok is hódítanak. A Ymobile egy szívalakú készüléket dob piacra, amelyet aztán egy fordítással mogyoró formára alakíthatunk és telefonálni is lehet vele.

Egy fordítással szívalakúból mogyoró formájú mobillá változik Forrás: Ymobile

A Heart egy apró, 0,9 colos monokróm kijelzőt kapott, 128x36 pixeles felbontással, amelyen láthatjuk az órát, dátumot, a töltöttségi szintet, térerőt és mintegy 100 telefonszámot pörgethetünk végig vagy hívhatunk fel. Nem csak telefonálni tudunk, ha minden igaz üzenetrögzítő és hívásátirányítás funkció is elérhető a mobillal.

A Ymobile Heart butamobil Forrás: Ymobile

A telefon mindössze 6,6 centiméter hosszú és 2,6 centiméter széles összecsukott állapotban. Nem csak kicsi, de könnyű is, mindössze 54 gramm. A Ymobile közleménye szerint formáját tekintve tökéletesen illeszkedik egy kis női kézbe.

Épp egy női kézbe való a telefon Forrás: Ymobile

A japán cég mintegy 2 óra beszélgetési időt és 160 óra készenléti időt garantál, ez körülbelül 6,5 napot jelent. USB-s fülhallgatóval hallgathatjuk a hívásokat, ugyanígy tölthetjük is, a töltő maga is szív alakú. A Ymobile egy sailor moonos kiegészítőt is árul a készülékhez.

Apró, 0,9 colos kijelzőt kapott Forrás: Ymobile

A Ymobile 401AB Valentin-nap után kerül a boltokba Japánban - 12600 jenért, azaz körülbelül 30 ezer forintért.