Magyar szoftver segíti a fogyatékkal élőket

magyar szoftver fogyatékkal élők
Budapest, 2015. szeptember 28. Báthory György, a Chemium Kft. szakértője előadást tart a cég által fejlesztett vakok, a gyengén látók, illetve más fogyatékkal élők internethasználatát segítő szolgáltatás budapesti bemutatóján 2015. szeptember 28-án. MTI Fotó: Kallos Bea
Vágólapra másolva!
Másfél hónapon belül elérhető lesz a szolgáltatás, mellyel könnyebben tudnak majd netezni.
Vágólapra másolva!

A látássérülteknek és más fogyatékossággal élőknek (mozgássérültek, színtévesztők, epilepsziások) segít az internethasználatban az a magyar fejlesztésű szolgáltatás, amelyet közel 800 millió forintból készített el a Chemium Kft. - közölte Báthory György, a társaság képviselője a budapesti sajtótájékoztatón.

Báthory György, a Chemium Kft. szakértője előadást tart a cég által fejlesztett szoftverről Forrás: MTI/Kallos Bea

Kiemelte: a fejlesztés révén kialakított transzkódoló szoftvert - amely az eltérően kódolt rendszerek közötti átvitelt teszi lehetővé - mintegy másfél hónapon belül érhetik majd el a fogyatékossággal élők az eselyegyenlito.hu honlapon.

A projekt megvalósításához 558 millió forintot nyertek a Gazdaságfejlesztési Operatív Program Széchenyi 2020 forrásaiból, a teljes költség 30 százalékát pedig önerőből finanszírozta a cég.