Az egész Wikipédiát letiltanák az oroszok

marihuána, fogyasztás, spangli, joint
A man smokes a joint during a meeting in celebration of San Canuto's day on the Spanish Canary island of Fuerteventura on January 18, 2015. In Spain, Canute IV or Canute the Holy a former Danish King who became patron saint of Denmark, has seen his feast adopted as a tongue in cheek celebration for the legalization of cannabis, San Canuto's day, stemming from the Spanish colloquialism for a joint, canuto. AFP PHOTO / DESIREE MARTIN
Vágólapra másolva!
Újabb nagynevű portált kapcsolnának le Oroszországban a drog miatt, ezúttal a legnagyobb internetes enciklopédia a célpont.
Vágólapra másolva!

Letilthatják a Wikipédiát Oroszországban. Az Internetes enciklopédiát azért akarják elérhetetlenné tenni az országban, mert rendelkezik egy aloldallal, mely a hasisról szól.

A kannabiszfélével foglalkozó oldal azért szúrt különösen szemet az orosz hatóságoknak, mert a hasis elkészítési instrukcióit is tartalmazza.

Az ország média- és hírközlési hatósága kezdeményezte a teljes Wikipédia lokális letiltását,

amennyiben az aloldalt nem törlik, ám a weblap jelentések szerint még az orosz felhasználóknak is elérhető, így a tiltás valószínűleg még nem lépett életbe.

A Redditet is a drog miatt tiltották

Néhány héttel ezelőtt az Origo is beszámolt róla, hogy az Orosz hírközlési hatóság letiltotta a Reddit internetes portált is, hasonló okok miatt: azt az oldalt 24 órával a tiltás után újra elérhetővé tették, miután kiszűrték a kifogásolható tartalmakat.