Ennyi memória már mindenre elég

lenovo thinkpad p
Vágólapra másolva!
Bemutatta új munkahelyi notebookcsaládját a Lenovo. A gépek a szokottnál sokkal erősebbek lettek, gyakorlatilag minden feladatnak meg kell, hogy feleljenek.
Vágólapra másolva!

Olyan munkahelyi notebookokat mutatott be a Lenovo, amelyek előtt már tényleg nem sok akadály áll. A 15,6 colos ThinkPad P50-es, valamint a 17 colos P70-es gépek 1600 dolláros (453 ezer forintos), és 2000 dolláros (566 ezer forintos) dolláros alapárról indulnak, extrák terén pedig

határ a csillagos ég.

Mindkét notebookba maximum 64 gigabájt DDR4-es memóriát kérhetnek a vásárlók, ami a gyártó szerint egyedülálló a piacon.

A Lenovo új gépei erősek, de nem különösebben szépek Forrás: Lenovo

Tárhelyből az 1 terabájt SSD és 2 terabájt merevlemez a felső határ. Alapjáraton full HD kijelzővel érkeznek a gépek, de akár 4K-s, érintésérzékeny megjelenítőt is lehet kérni a gyártótól.

Érdekessége a Lenovo P-szériájának továbbá, hogy az Intel új, Xeon-processzorcsaládját használja majd. Ez rengeteg új technikai fejlesztést tartalmaz, és sokkal gyorsabban kezeli az alkalmazásokat, mint elődei.

Nem átlagos

A Lenovo gépei persze nem az átlagfelhasználóknak készülnek. A cég optikai meghajtókkal és erős hűtéssel látta el a laptopokat,

melyek súlya így 2,5 és 3,4 kilogrammról indul.

Operációs rendszerből Windows 10 Pro, Windows 8.1 és Windows 7 is választható, hogy semmilyen kompatibilitási gond ne merüljön fel munka közben.