Több ezer embert rúg ki a Microsoft

microsoft kirúgott emberek
(FILES)This July 16, 2014 file photo shows attendees as they watch a video presentation during the Microsoft Worldwide Partner Conference 2014 at the Verizon Center in Washington, DC. Microsoft is preparing a major new round of job cuts as part of chief Satya Nadella's plan to refocus the US tech giant, the New York Times reported July 8, 2015. The report, citing unnamed sources, gave no figures, but said the cuts would be on top of the 18,000 jobs eliminated last year as part of Microsoft's integration of the Nokia handset business. Microsoft had about 118,000 employees worldwide at the end of March, according to its website, with about half in the United States. AFP PHOTO / Saul LOEB
Vágólapra másolva!
A Microsoft felszámolja a Windows Phone divízió jelentős részét, majdnem 8000 alkalmazottat küldve az utcákra. A döntés oka az, hogy a részleg nem teljesített elég jól.
Vágólapra másolva!

7800 alkalmazottját bocsátja el a Microsoft, jelentette be Satya Nadella vezérigazgató. Az alkalmazottak a Windows Phone hardveres részlegén dolgoztak eddig, a Microsoft azonban változtat a stratégiáján.

A vezérigazgató a dolgozóknak írt levelében elmondta, hogy a döntés rendkívül nehéz volt, de meg kellett hozni, mivel a cég fókuszt vált, és ezen túl a Windows Phone piacának rövid távú kiépítésén szeretne dolgozni.

A cég hardveres tervei jóval szerényebbek a jövőt illetően, mint eddig. Egyelőre nem tudni, ez mit jelent a Windows Phone-ra nézve.

Az Uber is vásárolt belőlük

Nadella már múlt hónapban említette, hogy nehéz döntéseket kell majd meghozniuk a rosszabbul teljesítő részlegeknél.

Múlt héten az Origón is olvasható volt, hogy a Bing fejlesztői részlege például eladásra került, őket az Uber vásárolta fel, a teljes technológiával együtt.