Kiléptek az árnyékból Putyin fizetett trolljai

Vlagyimir Putyin orosz elnök
(Paks II.)
2015.02.17.
Vágólapra másolva!
Eddig létezésüket is tagadták, most azonban beperelték a trollszervezetet.
Vágólapra másolva!

Először állt nyilvánosság elé a Kreml-párti, illetve Nyugat-ellenes bejegyzéseket gyártó trollhadsereg üzemeltetőcége. Az orosz propagandaszervnek hivatalosan még a létezését is tagadják, most azonban egy volt alkalmazatjuk beperelte őket, így

nem tudták elkerülni a nyilvánosságot.

Lyudmila Savchuk azért perelte be volt alkalmazóit, mert a trollgyár messze alulfizeti dolgozóit, és több munkaügyi előírást is áthág.

Yekaterina Nazarova, az ügynökség egyik embere elmondta a bíróságnak, hogy hajlandóak megegyezni a sértettel, aki egy szimbolikus tízezer rubeles (kb. 50 ezer forintos) kártérítést követelt volt munkáltatóitól.

Nazarova felajánlotta, hogy átutalják az összeget Savchuk számlájára, majd gyorsan távozott a bíróságról, anélkül, hogy nyilatkozott volna a sajtónak.

Teljes felszámolást akar

Savchuk elégedett, mivel a cég eddig nem vállalta fel létezését, most azonban elő kellett bújjanak a sötétből, és képviselőjük nyilvánosan mutatkozott. Az orosz nő elmondta, győzelme csak akkor lesz teljes, ha "a trollgyár végérvényesen bezár".

Kitálalt két troll

Áprilisban az Origo is beszámolt róla, hogy a trollgyár két tagja is kipakolt az ottani körülményeket illetően. A fizetett bloggerek elárulták, hogy feketén dolgoztak, bérüket készpénzben kapták, és még ismerőseiknek sem beszélhettek arról, hogy mi a munkájuk.