Lekapcsolta a Google a térképszerkesztőt

android apple google pisilés tárkép játék meglepetés
Vágólapra másolva!
A trollok és a vandalizmus ellen lép fel a cég, a szolgáltatás csak szünetel.
Vágólapra másolva!

A Google ideiglenesen leállította a Map Maker szolgáltatását, ami lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy apró, de fontos részletekkel - mint például helyi üzletek, földutak, módosított utcák, folyók, zöldövezetek - egészítsék ki a cégóriás egész világot körülölelő virtuális térképét. A szünet oka a vandalizmus: egyre többen találták jó viccnek, hogy mindenféle oda nem illő dolgokat rajzoljanak a Google Térképre.

A leállás ideiglenes, a Map Maker vissza fog térni, de még, nem tudni, hogy mikor. Pavirthra Kanakarajan, a Google Maps csapat nevében nagyon óvatosan fogalmazott.

Trollok mindenütt

Az elmúlt hónapban egyre jobban elszaporodtak a térképen a nem oda illő elemek: ilyen volt Pakisztánban az Apple-logót levizelő Android-figura, vagy az Edward's Snow Den nevű kis bolt a Fehér Ház területén.

Az egyik szerkesztő töltött fel Pakisztánra egy pisilős Android-babát Forrás: Origo

A Google első lépésként bevezette, hogy minden élesítés előtt az igényelt módosítást leellenőrzik a cég munkatársai, és ha olyasmit találnak, ami nem illik a Térképre, nem hagyják azt jóvá. Ez azonban a folyamatosan özönlő, friss tartalmak miatt rengeteg munkát adott a dolgozóknak, az átnézésre váró anyagok pedig hamar összetorlódtak. A lista mostanra akkorára hízott, hogy jobbnak látták lekapcsolni a Map Makert, amíg utol nem érik magukat a moderátorok.

Kérdés, ha most csak úgy tudták megoldani az igények feldolgozását, hogy lekapcsolták a rendszert, várható-e újabb leállás, vagy kidolgoznak erre egy jobb megoldást?