Készpénzes fizetést tesztel az Uber

uber taxi autó
Vágólapra másolva!
Jövő héten indul az Uber tesztüzeme Indiában. A kísérleti projektben kipróbálják, milyen, ha készpénzzel is lehet fizetni az utazásért.
Vágólapra másolva!

Az Uber megkezdi a készpénzes fizetési megoldás tesztelését, jövő héttől papírpénzzel és érmékkel is fizethetünk a cég fuvarjaiért. Egyelőre csak Indiában, a 3,9 milliós Haidarábád városában kezdődik el a kísérleti projekt.

A szokás nagy úr

A program jelentős eltávolodást jelent az Uber eddigi, mobilos és bankkártya alapú fizetési megoldásaitól. A cég elsősorban olyan területeken vezetné be a jövőben a készpénzes fizetés lehetőségét, ahol a helyiek még főleg ebben a formában fizetnek.

"Az indiai felhasználók életében még nagy szerepet játszik a készpénz. Mivel az országban hatalmas sikert könyvelhettünk el, ezért úgy éreztük, a helyiek megérdemlik, hogy pluszjogosultságokkal ruházzuk fel őket" - nyilatkozta az Uber helyi vezetője.

Mi kell hozzá?

A készpénzes fizetéshez érvényes Uber-fiókra lesz szükség, vagyis továbbra is szükség lesz okostelefonra, internetre, és persze a bankkártyaadatok megadására, hogy igénybe vehessük a szolgáltatást.

A rendszerben a fuvar megrendelésekor jelezni kell a térítés módját, így a sofőrök időben felkészülhetnek a készpénzes utasokra. Érdekesség, hogy ezzel a módszerrel akár teljesen üres Paytm-fiók esetén is lehet uberezni - ez a cég digitális pénztárcája, amelyet tavaly vezettek be Indiában, hasonló a Paypalhoz.